Ҫfarë do të ndodhë kur Ruҫi të drejtojë Kuvendin e Shqipërisë?

Instituti i Studimeve Politike ka publikuar në faqen www.deputetim.al një studim mbi përbërjen e parlamentit të ri të Shqipërisë. Rreth 25% e parlamentit përbëhet nga deputetët – biznesmenë. 2 deputetë të vitit 2017 janë “me origjinë” nga Partia e Punës së Shqipërisë (para viteve ’90-të), ndërsa 5 deputetë rrjedhin nga familje ish-të përndjekurish politikë.

Me vendosjen e z. Gramoz Ruci si kryetar i parlamentit, mbetet për t’u parë qëndrimi që do të mbajnë ndaj parlamentit të ri këta ish të përndjekur dhe njëkohësisht pritet si do të reagojë “babai i antikomunizmit” në Shqipëri, z. Sali Berisha, në seancat parlamentare të drejtuara Ruҫi./mendimi.al

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here