BE nis thirrjet për aplikime për 3.9 miliardë euro për programin e shkëmbimit arsimor

Komisioni Evropian nisi të mërkurën thirrjet për rreth 3.9 miliardë euro në kuadër të programit Erasmus+ të BE-së, për lëvizshmërinë e të rinjve dhe bashkëpunimin në arsim, trajnim, rini dhe sport.

Me një buxhet të shtuar të miratuar nga ekzekutivi i BE-së në programin e saj vjetor të punës 2022, Erasmus+ ka vendosur të ofrojë mundësi të shtuara për periudha studimi jashtë vendit, praktika dhe shkëmbime stafi dhe projekte të bashkëpunimit ndërkufitar në fusha të ndryshme të arsimit dhe trajnimit, rinisë dhe rinisë dhe sport.

Një nga risitë kryesore të prezantuara në thirrjet e shpallura është dhe nevoja për më shumë shkëmbime me vendet e treta. Falë fondeve nga instrumentet e jashtme të BE-së, vendet e treta do të kenë mundësinë të marrin pjesë në projekte dhe shkëmbime të synuara, veçanërisht në fushën e arsimit dhe formimit profesional dhe sportit.

Çdo organ publik ose privat aktiv në fushat e arsimit, trajnimit, rinisë dhe sportit mund të aplikojë për financim, me ndihmën e agjencive kombëtare Erasmus+ me bazë në të gjitha shtetet anëtare të BE-së dhe vendet e treta të lidhura me programin, dhe Agjencinë e Arsimit Evropian dhe Ekzekutiv i Kulturës.

Burimi: Këshilli Europian

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here