11.5 C
Tirana, AL
Friday, December 8, 2023

Si të kursejmë para me metodën japoneze kakeibo

Në ndjekje të stabilitetit financiar, shumë prej nesh shpesh i trajtojnë financat e familjes si një problem të thjeshtë matematikor. Ne i shpërndajmë të...

Evolucioni financiar i Ryanair: Fitimet në rritje sinjalizojnë një epokë të...

Ryanair, i njohur për kthimin e parave të konsiderueshme te aksionerët gjatë dekadës së fundit, ka ndërmarrë një hap të ri duke shpallur një...

Skema Ponzi e predikuesit të Teksasit: Një përrallë e besimit dhe...

Predikuesi i Teksasit, Doc Gallagher, ishte një njeri që mashtroi shumë veta, duke kapur si prenë e tij investitorët më të vjetër dhe besnikë...

Garancitë: Si të mbrohemi si konsumatorë

Agjencia e Mbrojtjes së Konsumatorit po ndjek me kujdes zbatimin e garancive të ofruara nga subjektet tregtare të ndryshme. Ky është një hap i...

Fundi i Airbnb-ve në New York

Qyteti i Nju Jorkut ka miratuar rregulla të rrepta që pritet të ndikojnë ndjeshëm në qiratë afatshkurtra në platforma si Airbnb. Ligji vendor 18,...

Ministria e Financave “godet” influencuesit e mediave sociale

Nisur nga data 1 janar të vitit të ardhshëm, Ministria e Financave ka vendosur se tatimi për të vetë-punësuarit, përfshirë profesionistët e lirë, do...

Si mund t’ju ndihmojnë analitikat njerëzore të ndryshoni procesin, kulturën dhe...

Duket sikur çdo biznes po lufton me konceptin e transformimit. Zyrtarët e mëdhenj në detyrë po përpiqen të mbajnë ritmin me fillimet digjitale, dhe...

4 pyetje super të vështira për intervista pune

Këto janë tiparet kryesore të personalitetit që punëdhënësit do të kërkojnë pa marrë parasysh se për çfarë pozicioni po punësojnë - dhe ka shumë...

Eurolab sjell në Shqipëri Chandon Garden Spritz nga LVMH Group

Vjen në Shqipëri Chandon Garden Spritz, aperitivi i LVMH Group (Luis Vuitton Moët Hennessy Group). Chandon Garden Spritz është frymëzuar nga vizioni i Jean...

Si të mbyllni biznesit tuaj në mënyrë të hijshme

Është shkruar shumë se si të krijohet dhe mbahet një biznes. Mjerisht, megjithatë, duke pasur parasysh statistikat e frikshme të mbijetesës së biznesit, shumica...

Dëshironi të jeni lider? Lexoni më shumë romane

Kur përballeni me dilema morale ose sfida të tjera të mprehta në punë, mund të tundoheni të kërkoni në Google se si e kanë...

3 industri që do të ndryshojnë përgjithmonë nga ChatGPT

Robotët nuk e kanë pushtuar botën - ende - por inteligjenca artificiale dhe chatbots po shkaktojnë ndryshime të mëdha në të gjithë botën e...

Jack Ma: Udhëheqësit me inteligjencë më të lartë emocionale nxisin suksesin...

Ka më shumë se kaq... Balancimi i 3Q-ve të lidershipit është mënyra se si gratë lidere prodhojnë rezultate më të mira. Në një botë ku suksesi...

Si ta mbroni ekipin tuaj nga një kulturë pune toksike

Sipas Departamentit Amerikan të Punës, 4.4 milionë njerëz e lanë punën këtë prill. Ju mund të supozoni se njerëzit po largohen sepse duan më...

Eksperti i karrierës në Harvard: “Shkathtësia e dëshirueshme” nr. 1 që...

Kur të rinjtë më kërkojnë këshilla për karrierën, unë u them gjithmonë: “Mos u përqendroni vetëm në arritjet tuaja. Bëhuni bashkëpunëtor.” Përmes një dekade mësimdhënie...
error: Përmbajtja është e mbrojtur!