Gëzuar ditëlindjen NASA! 1 Tetor 1958. Si sot në hapësirë.

Më 1 Tetor 1958, lindi NASA! Agjencia hapësinore u hap zyrtarisht për biznes në këtë ditë. Presidenti Eisenhouer firmosi ligjin për Aeronautikën dhe Hapësirën, në përgjigje të lëshimit të Sputnik nga Bahkimi Sovietik. Sh.B.A nuk donin të mbeteshin pas në garën e hapësirës, kështu Kongresi krijoi NASA-n si një përpjekje e organizuar për të avancuar kërkimin dhe teknologjinë.

NASA përthithi National Advisory Committee for Aeronautics (NACA) me 8 mijë punonjësit e tij dhe 3 laboratorët.

 

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here