Kinemaja me Two Shorts në Tiranë

Në ambjentet kontemporane të Creative Destil Hub, u prezantuan dy filma me metrazh të shkurtër nga regjizori Ergys Meta të enjten mbrëma. “Vrasësit e Qenve” ishte i pari që hapi dhe mbrëmjen, me një dramatikë të veçantë, tregoi një pjesëz të një realiteti që ka ekzistuar në Bashkitë e Shqipërisë, para pak vitesh. Nën nuancat e neo-noir, sipas stilit të preferuar të vetë regjizorit, ngjarja e vrasjes së qenve nëpër rrugët e qytetit të rikthen memorjen e stilit të filmave western. Vrasësit – kaubojsë meso-moshë, dilnin natën dhe gjuanin qentë endacakë, e më pas u prisnin bishtin për ta dorëzuar si provë e ekzekutimit makabër, në këmbim të pagesës nga bashkia e qytetit. Gajtë gjithë filmit, kamera pozicionohet nga prapa shpinës së aktorëve, dhe kthehet në portret ballor vetëm pasi ata kanë kryer vrasjen. Zbulimi i tyre në çast kërkon të tregojë se protagonistët janë jo domosdoshmërisht në role pozitive.

“Njeriu i Mirë” tregon marrëdhënien e dy burrave (sërish meso-moshë) që takohen rastësisht për një çast të shkurtër. Ata krijojnë shpejt një marrëdhënie nderi, ku protagonisti ndihmon tjetrin në arrati. Të dy kanë një pikë të përbashkët, dashurinë për gratë e tyre, dhe pse historitë e secilit nuk janë të ngjashme.

Një bisedë e shkurtër mes organizatores dhe regjizorit, mbushi atmosferën post-show.

Ergys Meta, gjithashtu është duke prodhuar një film të ri me metrazh të gjatë, të cilin presim ta zbulojmë në vazhdim.

 

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here