8 gjëra që njerëzit e lumtur i bëjnë ҫdo ditë.

8 gjëra që njerëzit e lumtur i bëjnë ҫdo ditë.

Profesoresha e Universitetit të Kalifornisë, Sonja Lybomirsky detajon gjërat që janë të përbashkëta tek njerëzit e lumtur.

  • I dedikojnë shumë kohë familjes dhe miqve, duke i ushqyer dhe duke i shijuar këto marrëdhënie.
  • Janë komodë në shprehjen e mirënjohjes për gjithcka kanë.
  • Janë shpesh të parët për të ofruar ndihmë tek kolegët apo njerëzit e tjerë që ndeshin gjatë ditës.
  • Praktikojnë optimizmin ndërsa imagjinojnë të ardhmen e tyre.
  • Jetojnë të tashmen.
  • Bëjnë ushtrime fizike ҫdo javë madje edhe ҫdo ditë.
  • Janë thellësisht të përkushtuar tek qëllimet afatgjata dhe ambicjet e tyre.
  • E fundit, por jo më pak e rëndësishmja, njerëzit e lumtur kanë pjesën e tyre të stresit, krizave e madje edhe tragjedive. Ata bëhen emocionalë njësoj sa të tjerët në situata të tilla, por arma e tyre është fuqia me të cilën përballen me këto vështirësi.

Pas këshillave, ju urojmë sukses në aplikimin e tyre dhe shumë lumturi! /mendimi.al

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here