Data e Palindromit sot: Çfarë ka të veçantë 22/02/2022? Njihni rëndësinë e ditës së rrallë

Data e rrallë ra të martën dhe është veçantë sepse nuk do të shfaqet më gjatë jetës sonë. Gjithashtu, e quajtur si dita e pasqyrës, quhet edhe “dita e dyshave”.

A keni vënë re ndonjë gjë të veçantë në datën 22 shkurt 2022 e shkruar si 22/02/2022? Po, data është e veçantë sepse ka dy gjëra të rralla. Data e sotme është njëkohësisht një palindrom dhe një ambigram.

Nëse hiqni vijën e pjerrët dhe lexoni numrin 22/02/2022, ai mund të lexohet në të njëjtën mënyrë prapa dhe përpara duke e bërë atë një palindrom. Është gjithashtu një ambigram sepse është i njëjtë nga lart poshtë.

Dita e dyshave ra të martën, që është dita e dytë e javës.

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here