Harta me vitet e pushtimit të Perandorisë Osmane

Brilliantmaps.com ka publikuar hartën e viteve që Perandoria Osmane ka pushtuar vendet e Europës, përfshirë ato të Ballkanit Perëndimor. Siç duket edhe në hartë ka vende të cilat kanë qenë të pushtuara për më shumë se pesë shekuj, nga ato në të cilat pushtimi ka zgjatur rreth një shekull dhe me ngjyrë të bardhë vende të Europës në të cilat Perandoria Osmane nuk ka mundur të hyjë fare.

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here