Danimarka dhe Gjermani po ndërtojnë tunelin më të gjatë në botë

Duke zbritur 40 metra nën Detin Balltik, tuneli më i gjatë në botë lidh Danimarkën me Gjermaninë dhe do të hapet në vitin 2029.

Tuneli, i cili do të jetë i gjatë 18 km, është një nga projektet më të mëdha të infrastrukturës me buxhet ndërtimi mbi 7 miliardë Euro. Kjo distancë që aktualisht përshkohet me anije për 45 minuta, me makinë do të marrë 10 minuta dhe me tren vetëm 7 minuta.

Burimi: CNN travel

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here