Pasaportat më të fuqishme në botë për 2021. Në cilin vend ndodhet Shqipëria?

Indeksi i Pasaportave të firmës Henley, bazuar në të dhënat ekskluzive të ofruara nga Shoqata Ndërkombëtare e Transportit Ajror (IATA), ka monitoruar rregullisht pasaportat më të përshtatshme për udhëtime në botë që nga viti 2006.

Indeksi thotë se rritja e kufizimeve të udhëtimit që janë prezantuar gjatë 18 muajve të fundit të pandemisë Covid kanë rezultuar në hendekun më të madh global të lëvizshmërisë në historinë 16-vjeçare të indeksit.

Indeksi nuk merr parasysh kufizimet e përkohshme, kështu që duke lënë mënjanë lejueshmërinë aktual të udhëtimit, mbajtësit e pasaportave në krye të renditjes së tij — Japonia dhe Singapori — janë në gjendje, në teori, të udhëtojnë pa viza në 192 destinacione.

Ja si është shfaqur renditja e shteteve:

 1. Japoni, Singapor (192 destinacione)
 2. Gjermani, Korea e Jugut (190)
 3. Finlandë, Itali, Luksembourg, Spanjë (189)
 4. Austri, Danimarkë (188)
 5. Francë, Irelandë, Hollandë, Portugali, Suedi (187)
 6. Belgjikë, Zelandë e Re, Zvicër (186)
 7. Republika Çeke, Greqi, Maltë, Norvegji, Mbretëria e Bashkuar, SHBA (185)
 8. Australi, Kanada (184)
 9. Hungari (183)
 10. Lituani, Poloni, Sllovaki (182)

.

.

 1. Serbi (135)
 2. Maqedonia e Veriut (125)
 3. Mali i Zi (123)
 4. Shqipëri (113)
 5. Turqi (110)
 6. Kosova (40)

 

Burimi: Henley&Partners

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here