Pse Jezusi zgjodhi të lindë në 25 Dhjetor?

Krishtlindjet janë festa që përkujton lindjen e Jezu Krishtit e cila festohet cdo vit nga miliona njerëz në të gjithë botën. Megjithëse muaji dhe dita e saktë e lindjes së Jezusit nuk dihen, në fillim të shekullit të katërmbëdhjetë, Kisha e Krishterë Perëndimore caktoi datën 25 Dhjetor, datë e cila u aplikua edhe në lindje. Sot, shumica e të krishterëve e festojnë në datën 25 Dhjetor sipas kalendarit Gregorian i cili përbën edhe kalendarin civil në shumicën e vendeve. Jezusi lindi në Betlehem nga nëna Maria e martuar me bashkëshortin e saj Jozef.

Data 25 Dhjetor ishte dita e solisticit dimëror sipas kalendarit Romak. Sipas Shën Augustinit, Jezusi zgjodhi të lindë në ditën më të shkurtër të vitit për të shprehur simbolikisht ditët që pasojnë në mënyrë rritëse bëhën më të gjata./mendimi.al

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here