Putin do të pakësojë furnizimin me gaz nesër

Rusia do të ndërpresë furnizimin me gaz në Evropë nëse ajo refuzon të paguajë në rubla, ka paralajmëruar Vladimir Putin.

Udhëheqësi rus tha se kishte nënshkruar një dekret duke thënë se klientët duhet të paguajnë në monedhën vendase nga nesër ose kontratat e tyre do të ndërpriten. G7 e ka refuzuar më parë kërkesën.

Në komentet televizive, Putin tha se blerësit e gazit rus duhet të hapin llogari në bankat ruse, duke shtuar se masa ishte një hap i rëndësishëm në forcimin e ekonomisë së dobët të vendit.

Çmimet evropiane ndryshuan humbjet e mëparshme të gazit dhe u rritën mes frikës se Evropa mund të humbasë papritur burimin e saj më të madh të furnizimeve me gaz natyror.

Reagimi i Putinit shënon një ndryshim nga fillimi i ditës së sotme, pasi Gjermania dhe Italia thanë se kishin marrë garanci nga presidenti rus se blerësit mund të vazhdojnë të paguajnë në euro.
Burimi: The Telegraph
Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here