3 cilësi për të qenë një estetist profesionist.

Biznesi i bukurisë është një biznes fantastik dhe estetistët bëjnë para duke i bërë klientët  të jenë të bukur. Estetistët ofrojnë trajtime të lëkurës, depilim dhe proҫese të tjera të cilat i bëjnë gratë dhe burrat të mirëmbajnë anën e tyre të jashtme dhe të rrisin vetëvlerësimin. Mjedisi i punës mund të variojë nga spa, në resorte apo në biznese të cilat kanë në fokus vizitën në shtëpinë e klientit. Fleksibiliteti i jep mundësi estetistëve të punojnë kudo ku ata kanë mjaftueshëm klientë. Duke marrë edhe njohuri në menaxhim, estetistët mund të konsiderojnë veҫ punësimit, edhe hapjen e bizneseve të tyre.

Puna e estetistit është një punë me “duart tek klienti”, një profesion i orjentuar nga njerëzit. Shpesh, persona të cilët kanë studjuar për shkenca sociale apo mjekësi, kthehen tek kozmetologjia sepse është një mjet i kënaqshëm për t’u shërbyer të tjerëve. Një estetist është një person i cili përmes kozmetikës dhe psikologjisë i transformon pamjen njerëzve dhe në një mënyrë edhe fatin e tyre.

Industria e kozmetologjisë ka mundësi karriere për personat nga 18 vjeҫ e lart, femra dhe meshkuj, duke ofruar nivele të ndryshme të karrierës deri tek menaxhimi i bizneseve të kozmetikës.

Për sukses afatgjatë në industrinë e estetikës, duhen patur kujdes disa elementë bazë.

  1. Zgjidh një shkollë shumë të mirë.

Njohuritë që merrni do t’ju ndihmojnë të punoni në spa, në qendër fitnesi apo pranë një dermatologu. Kur të zgjidhni shkollën, kini kujdes të merrni informacionin e plotë të të gjitha lëndëve që ato ofrojnë për të kuptuar se sa programi i shkollës ju kompleton si profesionist.

  1. Merr informacion për industrinë.

Përveҫ njohurive për kujdesin ndaj lëkurës, e cila përfshin anatominë dhe fiziologjinë, kiminë, strukturën e lëkurës e funksionin, dhe lëndë të tjera, estetistët duhet të kenë njohuri të thella edhe për produktet aktuale. Të punuarit me marka me imazh të mirë do t’i ndihmojë ata japin rezultate maksimale tek klienti. Ata duhet të jenë të informuar me  trendet botërore dhe informacione të vazhdueshme për kujdesin ndaj lëkurës. Shpeshherë estetisti i ofron klientëve edhe rekomandime për produktet që përdoren në shtëpi duke  rritur nevojën e estetistit për trajnime në fushën e shitjes me pakicë.

Nëse jeni një sipërmarrës…

Edukimi i mirë, ekspertiza në industri dhe aftësitë e shitjes janë elementë të cilët një estetist duhet t’i ketë, por nëse hap një biznes si estetist duhet edhe diҫka më shumë se kaq. Eshtë e nevojëshme të keni shkollë në biznes apo njohuri të mira nga biznesi.

  1. Praktiko me pasion

Pavarësisht nëse punon diku apo ke hapur një biznes tëndin, pasioni yt për industrinë duket lehtësisht. Nëse je i apasionuar i estetikës, pasioni do duket kudo, tek punonjësit, kolegët dhe klientët. /tess.al

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here