A e dini se tipi i fontit ka rëndësi në CV?

Para se të futni këmbën në derën e punës suaj të radhës, CV-ja juaj mund të thotë shumë për ju – duke filluar nga fonti i përzgjedhur për ta shkruar.

Të përdorni Times New Roman në CV është njësoj sikur të veshësh pantallona të shkurtra në një intervistë,” thaBloomberg në një artikull në të cilin u drejtohet ekspertëve të tipografisë për të pyetur se cilat tipografi funksionojnë dhe cilat jo.

Helvetica është zgjedhja kryesore kur bëhet fjalë për të qenë të sigurt dhe të drejtpërdrejtë. “Duket profesionist, zemërbutë, i sinqertë”, tha për Bloomberg Brian Hoff, drejtor kreativ i Brian Hoff Design. Është më e pastër dhe i mungojnë zbukurimet diskrete të shkronjave si Times New Roman.

Times New Roman është më e ndërlikuar. Për shkak se ka një reputacion të lodhur, Hoff thotë se përdorimi i tij tregon se nuk keni menduar shumë për zgjedhjen e fontit tuaj.

Nëse rezymeja juaj e pasur me përvojë është e kufizuar në hapësirë, shkoni me Garamond, tha Matt Luckhurst, drejtor kreativ në kompaninë e konsulencës së markës, Collins. Lexueshmëria e tij e bën të lehtë për sytë.

Njerëzit duan të urrejnë Comic Sans. “Weird Al” Yankovic i kushton një varg shkrimit “të ngjitur“: “Kam rezymenë time të re / Është shtypur në Comic Sans”. Larg nga të qenit një font snob, ai priret drejt skajit tjetër të spektrit profesional. Mos e përdorni atë në CV-në tuaj “përveç nëse po aplikoni në kolegjin e kllounëve”, tha Hoff.

Emoticons janë një mënyrë e thjeshtë për t’u shprehur në mjedise joformale. Pra, a është përdorimi i emoji-ve jashtë orbite në rezyme? “Unë mendoj se është një ide e shkëlqyer,” tha Luckhurst. “Ndoshta një emoji është logoja juaj.”

Burimi: Bloomberg
Përktheu dhe përshtati: Mendimi.al
Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here