A është postura e mirë e trupit çelësi për të qenë më e lumtur?

Shumë prej nesh janë fajtorë për neglizhimin e qëndrimit tonë, veçanërisht ata të cilët janë ngjitur në tavolinat e tyre të punës dhe ata që mbajnë në duar telefonat inteligjentë të cilët i detyrojnë të ulin qafën. Por, po sikur t’ju thonim se qëndrimi juaj mund të ndikojë më shumë sesa thjesht në shëndetin tuaj fizik? Sipas Catie Miller, eksperte në posturë, postura e mirë mund të jetë thjesht përforcuesi i humorit që keni kërkuar.

Catie shpjegon, “Qëndrimi i përmirësuar mund të përmirësojë humorin tonë.” Ajo shton, “Postura më e mirë çon në gjumë më të mirë, lirimin e endorfinës, reduktimin e hormoneve të stresit, rritjen e vetëbesimit dhe përmirësimin e ndërveprimit social. Këta faktorë së bashku kontribuojnë në një humor më të mirë dhe na ofrojnë elasticitetin e nevojshëm për të lundruar në sfidat e jetës.

Catie thekson, “Postura është një qasje holistike ndaj mirëqenies që ndikon në çdo aspekt të jetës sonë. Ajo jo vetëm që ndikon në shëndetin fizik, por gjithashtu luan një rol të rëndësishëm në vetëvlerësimin tonë.

Në të vërtetë, qëndrimi i mirë shërben si një përforcues i besimit. “Të qëndrosh me shpatullat e drejta tregon vetëbesim, duke ndikuar pozitivisht si në vetë-perceptimin ashtu edhe në mënyrën se si të tjerët na perceptojnë,” pohon Catie. “Kjo kontribuon në rritjen e niveleve të energjisë, qartësinë mendore, shëndetin e tretjes dhe ndjenjën e arritjes.”

Për më tepër, mbajtja e posturës së duhur mund të lehtësojë stresin, një vuajtje e zakonshme e ditëve moderne. “Përmirësimi i qëndrimit redukton tensionin dhe promovon mirëqenien e përgjithshme fizike,” shpjegon Catie. “Me një ekuilibër më të mirë të muskujve dhe shtrirjen e kyçeve, aktivitetet e përditshme bëhen më pak të vështira, duke çuar në rritjen e rehatisë, lëvizshmërisë dhe kënaqësisë së përgjithshme të jetës.

Por si mund të korrigjohe një zakon prej një jete? Catie rekomandon ushtrime me ndikim të ulët si Pilates. “Këto praktika forcojnë muskujt thelbësorë, rrisin fleksibilitetin dhe promovojnë ndërgjegjësimin e trupit, duke ndihmuar në korrigjimin e çekuilibrave postural dhe zhvillimin e mbështetjes së nevojshme të muskujve për një qëndrim të shëndetshëm.

Për më tepër, lidhja mendje-trup e nxitur nga Pilates inkurajon vëmendjen dhe fokusin mendor, gjë që rrit më tej qëndrimin dhe vetëvlerësimin. “Kur trupi ynë ndihet i fortë dhe energjik, ne rrezatojmë gjallëri dhe entuziazëm, gjë që ndikon pozitivisht në besimin tonë në përballimin e sfidave të përditshme”, thekson Catie.

Përveç përfitimeve fizike, këto ushtrime ofrojnë edhe përfitime mendore. “Vëmendja, qartësia mendore dhe stresi i reduktuar janë të gjitha nënprodukte të Pilates,” vëren Catie. “Qartësia mendore e përmirësuar rrit aftësitë vendimmarrëse dhe komunikuese, duke kontribuar përfundimisht në një ndjenjë më të madhe të vetvetes.”

Pra, nëse jeni duke kërkuar për një përmirësim të humorit dhe një rritje të besimit, pse të mos mendoni të përfshini Pilates në rutinën tuaj? Në fund të fundit, mund të jeni më të lumtur vetëm disa me ushtrime për posturën.

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here