Albtelekom në shitje tek Hungarezët 4iG

Kompania e IT e listuar në bursë 4iG deklaroi të mërkurën se ka hyrë në një marrëveshje përfundimtare shitblerje për të blerë 80.27% të aksioneve në ALBtelecom, ofruesi më i madh i shërbimeve të telekomunikacionit të linjës fikse në Shqipëri, nga Cetel Telecom, një njësi e Calik Holding të Turqisë, sipas një raporton televizioni shtetëror i lajmeve MTI.

4iG do të blejë aksionet në një transaksion me shumë hapa që do të përfshijë gjithashtu blerjen e “rreth 3%” të 4iG nga Calik Holding, si një investitor institucional.

“Bashkëpunimi mund të hapë mundësi të mëtejshme biznesi të përbashkëta për Calik Holding dhe 4iG në Ballkan dhe Azinë Qendrore,” tha 4iG. Shteti shqiptar do të mbajë aksionet e tij të vogla në ALBtelecom, me 13.78% të zotëruara nga Ministria e Financave dhe Ekonomisë dhe 2.47% në pronësi të Postës Shqiptare.

Blerja pritet të mbyllet në fund të janarit 2022, në pritje të miratimit nga autoriteti i konkurrencës në Shqipëri. ALBtelecom ka 168,000 telefona fiks, 129,000 internet dhe 71,000 abonentë TV. Është kompania e tretë më e madhe e telefonisë celulare në Shqipëri me 420,000 abonentë celularë.

ALBtelecom ka një rrjet backbone optik prej 4500 km, më i madhi në vend, dhe 450 stacione përsëritëse celulare. Ajo gjithashtu ka 88 dyqane të veta në të gjithë vendin. Vitin e kaluar, ALBtelecom kishte të ardhura prej 57.9 mln euro dhe EBITDA 17.4 mln euro.

Burimi: BBJ

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here