Bllokohet sërish aeroporti i Mynihut prej motit të keq

Aeroporti i Mynihut, qendra e dytë më e ngarkuar e Gjermanisë, përballet me mbyllje të zgjatur deri në mesditë për shkak të borës, duke ndërprerë planet e udhëtimit për pasagjerë të panumërt.

Menaxhimi i aeroportit, duke përmendur kushtet e pasigurta të fluturimit të shkaktuara nga moti i keq, synon të rifillojë funksionimin pas mesditës pas përpjekjeve për heqjen e akullit të pistës.

Megjithatë, me një numër të konsiderueshëm anulimesh tashmë, udhëtarët këshillohen të mos vijnë në aeroport nëse fluturimi i tyre nuk është konfirmuar.

Kaosi i fluturimeve vazhdon me fluturime të pezulluara deri në mesditë, ndërkohë që aeroporti synon të rifillojë funksionimin pas mesditës. Shumica e fluturimeve pritet të anulohen për pjesën tjetër të ditës.

Pasagjerët e frustruar iu duhet të durojnë kohë të gjata pritjeje për të riprenotuar fluturimet e tyre, ndërkohë që ankesat e tyre për shërbimin po vërshojnë në mediat sociale. Linjat ajrore po luftojnë për të menaxhuar ndërprerjet, duke shkaktuar kritika të pasagjerëve.

Një situatë e ngjashme ka ndodhur në dhjetor të vitit të kaluar me 133 fluturime të anuluara.

Aeroporti ka paralajmëruar pasagjerët që të qëndrojnë në shtëpi nëse fluturimi i tyre është i pakonfirmuar. Teksa aeroporti po mundohet t’ju përgjigjet ankesave, ai thekson se kjo është “hera e parë” për ndërprerje të tilla të lidhura me motin e keq.

Përdoruesit e mediave sociale po vënë në dyshim aftësinë e aeroportit për të përballuar kushtet e dimrit në krahasim me aeroportet e tjera.

Pasagjerët këshillohen të kontrollojnë faqet e internetit dhe aplikacionet e linjave ajrore për informacionin e fluturimit.

Deutsche Bahn gjithashtu po i rekomandon udhëtarët që të shtyjnë udhëtimet derisa të përmirësohen kushtet e motit. Trenat në distanca të gjata të kufizuara nga stacioni kryesor i Mynihut për shkak të motit të ashpër.

Pasagjerët mund të përdorin bileta për udhëtime të shtyra për shkak të kushteve të motit, ose mund të merren itenerare të ndryshme nëse është e mundur në të njëjtin destinacion.
Rimbursimet dhe anulimet mbeten në dispozicion me një linjë telefonike falas e ofruar për informacion.

Pasagjerët vazhdojnë shprehin zhgënjimin e tyre dhe po ndajnë përvojat në rrjetet sociale.
Raportohen kohë të gjata pritjeje, me përdorues që kërkojnë ndihmë nga linjat ajrore.
Ndërkohë disa udhëtarë mbeten pozitivë, duke ndarë foto të mbushura me borë në mes të ndërprerjeve të fluturimeve.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here