Çfarë është 21 Qershori?

21 Qershori është dita e 172-të e vitit në kalendarin Gregorian. Mbeten edhe 193 ditë deri në fund të vitit. Kjo ditë zakonisht lideht me solisticin veror në Hemisferën Veriore dhe solisticin dimëror në Hemisferën Jugore, duke përbërë kështu ditën me më shumë orë dite në Hemisferën Veriore dhe ditën me më pak ore dite në Hemisferën Jugore. Për ata që jetojnë në pjesën veriore kjo është dita më e gjatë e vitit.

Duke qenë se Toka rrotullohet rreth aksit të vet, ekuatori i veriut merr më shumë dritë dielli nga Marsi në Shtator dhe për këtë edhe vera ndodh gjatë kësaj kohe. /mendimi.al

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here