Çmimet e ëmbëlsirave të Halloween u bënë të frikshme. Një çokollatë kushton 53% më shumë se vitin e kaluar

Photographer: Daniel Acker/Bloomberg
Blerësit u trembën në korridorin e ëmbëlsirave.
Kostoja e ëmbëlsirave arriti nivele të larta të frikshme, duke u rritur me 13% nga viti në vit në shtator, sipas të dhënave të inflacionit në SHBA. Çmimi i markave të caktuara është shumë më i lartë se të tjerët.Twix është rritur me 53%, Skittles është rritur me 41% dhe Reese’s është rritur 35% gjatë vitit të kaluar, sipas firmës analitike të shitjes me pakicë, Datasembly. Emra të tjerë si Nestlé Crunch dhe Butterfinger janë më modeste, me rritje 4% deri në 5%.

Faktorët që nxisin rritjen e çmimeve përfshijnë çështjet e logjistikës, kostot e energjisë dhe furnizimet e shkurtra të disa përbërësve, tha shefi ekzekutiv i Datasembly Ben Reich.

Blerësit janë tërhequr nga shpenzimet, duke shkuar drejt alternativave më të lira dhe duke kërkuar uljet pasi frika e një recesioni po afrohet. Deloitte parashikon një ngadalësim të blerjeve për pushime nga nëntori në dhjetor kundrejt një viti më parë. Por nëse inflacioni do të ndikojë Halloween-in, mbetet për t’u parë. Një sondazh nga Federata Kombëtare e Shitjes me Pakicë zbuloi se gati gjysma e blerësve të anketuar furnizoheshin herët, përpara se çmimet të fillonin të rriteshin.

Burimi: Fortune
Përktheu dhe përshtati: Mendimi.al
Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here