Deloitte ul temperaturat në zyrat e saj në Mbretërinë e Bashkuar me 2 gradë Celsius për të kursyer energji

Termostatet janë vendosur në mes 19 dhe 22 gradë C për të reduktuar faturat dhe emetimet e karbonit

Deloitte ka ulur temperaturat në zyrat e saj në Mbretërinë e Bashkuar me 2 gradë Celsius në shembullin e fundit të një punëdhënësi të madh që lëviz për të reduktuar faturat e ngrohjes dhe emetimet e karbonit gjatë krizës energjetike të Evropës.

Firma e kontabilitetit dhe konsulencës njoftoi planin për stafin e saj prej 23,000 punonjësish në Mbretërinë e Bashkuar këtë muaj pas masave të ngjashme nga organizatat e sektorit publik dhe privat në të gjithë Evropën, ndërsa lufta në Ukrainë godet furnizimet me energji.

Temperatura në zyrat e Deloitte në Mbretërinë e Bashkuar ishte ulur në mes 19 dhe 22 gradë C, me termostatet e vendosura në fundin më të largët të temperaturave gjatë muajve më të ftohtë, tha një person i informuar mbi planin. Reduktimi, së bashku me mbylljen e zakonshme të ndërtesave të saj gjatë periudhës së Krishtlindjes, pritej të rezultojë në kursime deri në 75,000 £ në dhjetor, shtoi personi.

Richard Houston, shefi ekzekutiv i Deloitte UK, tha se kursimet në dhjetor do të dhurohen për bamirësi. Firma shtoi se kishte ulur gjithashtu temperaturat në disa nga zyrat e tjera të saj në Evropë.

Gjermania prezantoi rregulla në shtator duke kufizuar temperaturën e shumë ndërtesave të zyrave publike në 19 gradë C.

Shumë punëdhënës të mëdhenj, si Deloitte dhe KPMG, kanë mbyllur më parë një numër të zyrave të tyre për të paktën një pjesë të sezonit festiv, por një kombinim i kostove në rritje të energjisë, rritja e punës në distancë dhe objektivat neto zero janë rreshtuar për të shtyrë disa drejt mbylljeve më të rëndësishme të ndërtesave këtë vit.

Këtu përfshihet PwC, një tjetër nga Big Four, e cila do të mbyllë tetë nga zyrat e saj në Mbretërinë e Bashkuar nga 23 dhjetori deri më 3 janar dhe do të hapë vetëm pjesë të 11 ndërtesave të tjera. Ajo tha se priste të kursente 230,000 kWh, të mjaftueshme për të furnizuar me energji lokacionet e saj Milton Keynes dhe Kembrixh për një vit.

Bizneset dhe familjet në Mbretërinë e Bashkuar dhe Evropë janë goditur nga shpenzimet spirale të energjisë që nga pushtimi i plotë i Ukrainës nga Rusia, ndërsa autoritetet në disa vende kanë paralajmëruar për rrezikun e ndërprerjeve të energjisë elektrike.

Shumë kompani të mëdha janë gjithashtu nën presion për të reduktuar emetimet e tyre të karbonit pasi kanë bërë premtime të profilit të lartë për të kufizuar ndikimin e tyre në mjedis. Konsulenca të tilla si Deloitte, ku 672 partnerë u paguan mesatarisht më shumë se 1 milion paund në vitin më të fundit financiar, kanë një nxitje të shtuar për të shkurtuar ndërsa përpiqen të forcojnë besueshmërinë e tyre si këshilltarë të kompanive në planet e tyre të emetimeve neto zero.

Tregu global për “konsulencën e qëndrueshmërisë” është në rrugën e duhur për t’u rritur 10% në 45.4 miliardë dollarë në vitin 2022, sipas analizës nga ofruesi i të dhënave Source Global Research.

Konsulencat e mëdha kanë reduktuar në mënyrë drastike udhëtimet e biznesit, kontributin e tyre kryesor në ndryshimin e klimës, përveç efektit të operacioneve të klientëve të tyre.

Por disa firma përballen me vështirësi për të goditur objektivat pas rimëkëmbjes në udhëtim që kur u tërhoq pandemia Covid-19. Një partner i lartë në një firmë Big Four i tha Financial Times se biznesi i tij rrezikonte të humbiste objektivin e tij për vitin aktual financiar dhe se mund të detyrohej të ndalonte shumicën e udhëtimeve në muajt e ardhshëm nëse nuk rikthehej në kurs.

Më vete, Deloitte tha se do të fillojë të përfshijë një klauzolë të “dorëzimit të qëndrueshëm” në kontratat e klientëve vitin e ardhshëm, duke i angazhuar të dyja palët të punojnë për të kufizuar emetimet nga projektet e këshillimit.

Nuk do të kishte pasoja për klientët që tërhiqeshin, të paktën fillimisht, tha një person në Deloitte. Por Houston tha se do të “na ndihmonte të hapim një dialog me klientët tanë në rrugën drejt zeros neto dhe të sfidojmë mënyrat e vjetra të punës“.

Burimi: Financial Times
Përktheu dhe përshtati: Mendimi.al
Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here