Gabimi trashanik i Kirurgjisë Doncaster: Iu dërgon mesazh pacientëve se janë me kancer në vend të mesazhit festiv

Një mjek përgjithshëm u tha pacientëve se kishin kancer agresiv të mushkërive në vend që t’u uronte Krishtlindjet.

Askern Medical Practice u dërgoi mesazhin njerëzve të regjistruar për operacion në Doncaster më 23 dhjetor.

Sarah Hargreaves, e cila ishte duke pritur për rezultatet e testit mjekësor, tha se ajo “plasi në të qara” kur mori mesazhin, vetëm për t’u njoftuar më vonë se ishte dërguar gabimisht.

Grupi që drejton operacionin tha se askush nuk ishte në dispozicion për koment. Qendra ka pothuajse 8000 pacientë.

Mesazhi i parë iu tha marrësve se kishin “kancer agresiv të mushkërive me metastaza“, një lloj rritje malinje dytësore.

Mesazhi i udhëzonte pacientët të plotësonin një formular DS1500, i cili u lejon njerëzve me sëmundje terminale të pretendojnë përfitime të caktuara.

Megjithatë, rreth një orë më vonë, njerëzit morën një mesazh të dytë duke u thënë atyre se ishte një gabim dhe se kishte për qëllim t’u uronte atyre një Krishtlindje të gëzuar.

Zonja Hargreaves tha pasi mori mesazhin origjinal ndërsa ishte jashtë për të bërë pazar, ajo “u ndje e sëmurë deri në dhëmbë dhe plasi në të qara“.

Ajo shtoi: “Sapo kisha hequr një nishan dhe po prisja një rezultat nga një biopsi dhe isha në spital pasi testi im doli jonormal, kështu që po, isha shumë e shqetësuar”.

Pavarësisht thirrjeve të përsëritura në operacion, ajo tha se kishte vështirësi të arrinte të fliste me dikë.

Carl Chegwin, një tjetër nga personat e skeduluar për operacion, i cili, së bashku me nënën e tij, mori tekstin, tha se ishte i mërzitur nga mesazhi i jashtëzakonshëm i cili “mjaftonte për të thyer dikë në copa“.

Gjëja e parë që mendova ishte, ‘a është kjo një lloj shakaje e sëmurë?“, tha zoti Chegwin.

Më befasoi plotësisht… Nuk ndodh shpesh që të shkoj te mjekët, pastaj papritur, vjen kanceri. Unë u ula atje duke kruar kokën duke menduar: “Unë pi duhan, a dinë ata diçka që unë nuk e di?

Ata sapo u kanë thënë njerëzve disa ditë para Krishtlindjeve se kanë kancer terminal të mushkërive. Ata nuk mund ta bëjnë këtë.”

Ndërkohë, një grua, e cila kërkoi të mos përmendet emri, tha se ndihej “shumë e shqetësuar” për mesazhin, me anëtarët e familjes që së fundmi kishin bërë teste për problemet e vazhdueshme të gjoksit.

Unë i telefonova mjekëve, por më lanë në pritje si zakonisht. Kështu, unë eca rreth e rrotull ashtu siç jetoj në qoshe dhe aty ishin, mund të thosha, gjashtë njerëz të gjithë në panik pasi kishin marrë të njëjtin mesazh.”

Teksti i dytë kërkonte falje për gabimin, me disa pacientë që merrnin mesazhe të përsëritura nga operacioni.

Po sikur ai mesazh të ishte menduar për dikë, dhe më pas t’i thuhet se është një mesazh Krishtlindjesh, pastaj t’i thuhet përsëri, ‘Oh jo, në të vërtetë ky mesazhi ishte për ty’?” pyeti zoti Chegwin.

Nëse është një nga administratorët e tyre që dërgon një mesazh masiv, nuk do t’u besoja atij as që të më zbrazin koshin e mbeturinave.”

Burimi: BBC
Përktheu dhe përshtati: Mendimi.al
Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here