Emergjencat ajrore në ajër…të nevojave personale

Emergjencat gjatë fluturimeve mund të sjellin sfida të mëdha. U bë i famshëm rasti i një fluturim transatlantik i kompanisë Delta Air Lines, e cila u detyrua të kthehej për shkak të një “çështjeje të rrezikut biologjik”, të shkaktuar nga një pasagjer me probleme të mëdha të tretjes.

Mundësitë për ndodhi të tilla janë të rralla, por situatat e tilla nxisin biseda mbi higjienën dhe sigurinë në aeroplan. Kontakti me mbetjet njerëzore është i rrezikshëm, pasi mund të përmbajë mikroba dhe agjente infektive.

Në aeroplanë, lavamanët e ngushtë dhe kufizimi i ujit e bëjnë larjen e duarve të vështirë, ndaj është e rëndësishme të merren masa të mjaftueshme për higjienën personale. E mira është ta shmangni plotësisht përdorimin e tualetit në avion. Por nëse është vërtetë i domosdoshëm, atëherë duhet të tregoni kujdes dhe pastërti.

Mbi të gjitha, respekti për pasagjerët e tjerë është thelbësor. Të gjithë duhet të kenë mirësjellje ndaj ambientit të përbashkët dhe të marrin masa për të minimizuar rreziqet e përhapjes së mikrobeve, duke larë duart mirë dhe duke vendosur peceta higjenike që të minimizohet ndotja gjatë turbulencave.

Nëse keni probleme me tretjen në ajër, duhet të kujdeseni për veten. Parandalimi është kyç, duke shmangur ushqimet që mund të provokojnë shqetësime të stomakut dhe duke marrë masa parandaluese. Në raste të ndjeshme, kërkoni ndihmë nga stafi i aeroplanit ose konsultohuni me mjekun që ju ka rekomanduar.

Kujdesi dhe higjiena janë thelbësore për një udhëtim të këndshëm dhe të sigurt në ajër.

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here