Foto e rrallë e Albert Ajnshtajn në vitin 1946.

Albert Einstein duke dhënë leksion për relativitetin në vitin 1946 (pas luftës, përpara lëvizjeve për të drejtat e njeriut). Kolegët e tij e kritikuan këtë shfaqje. Shtypi qëllimisht nuk e raportoi. Ai thjesht donte të frymëzonte të rinjtë mbi bukurinë dhe fuqinë e shkencës.

Lincoln University ishte universiteti i parë në Sh.B.A që dha shkollim për njerëzit me ngjyrë. Ndërsa e vizitoi atë në vitin 1946, Einstein foli për racizmin duke e quajtur atë “sëmundja e njerëzve të bardhë” dhe deklaroi “nuk kam ndër mend të mos flas për këtë”.

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here