Më shumë se 200 të vdekur nga stuhia në Filipine

Numri i të vdekurve pas tajfunit më të fortë që goditi Filipinet këtë vit është rritur në më shumë se 200, me 52 persona të tjerë ende të zhdukur dhe disa qytete dhe provinca qendrore përballen me ndërprerjet e komunikimeve dhe ndërprerjet e energjisë elektrike dhe duke kërkuar ushqim dhe ujë, thanë zyrtarët të hënën.

Tajfuni solli erëra të forta të qëndrueshme prej 195 kilometrash në orë dhe shpërthime të furishme deri në 270 km/h përpara se të shpërthente të premten në Detin e Kinës Jugore. Të paktën 208 persona u vranë, 52 mbetën të zhdukur dhe 239 u plagosën, sipas policisë kombëtare. Numri pritet të rritet për shkak se disa qytete dhe fshatra mbetën të paarritshme për t’u ndihmuar për shkak të rënies së komunikimeve dhe ndërprerjeve të energjisë, megjithëse po kryhehen përpjekje masive për pastrim dhe riparim.

Shumë vdiqën për shkak të rënies së pemëve dhe shembjes së mureve, përmbytjeve dhe rrëshqitjeve të dheut.

Burimi: AFP

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here