Zonja K: A është burri juaj ende i dashuruar me ju? Ja si ta kuptoni

Para se të martoheshit, si e imagjinonit martesën tuaj? A është e ngjashme me atë që keni sot? A është burri juaj ai me të cilin keni dashur gjithmonë të martoheni?

Dhe, pyetja më e rëndësishme nga të gjitha: A mendoni se burri juaj është ende i dashuruar me ju? Nëse përgjigjja e pyetjes së fundit është po, atëherë ka shumë mundësi që ai ende të do vërtet. Nëse përgjigjja juaj është jo, atëherë duhet të ketë një arsye pse keni filluar të dyshoni se burri juaj nuk është më i dashuruar me ju.

Të jesh në një martesë është një gjë e mrekullueshme, por që ajo të funksionojë, kërkon shumë përpjekje, përkushtim të plotë dhe ruajtjen e shkëndijës në marrëdhënien tuaj. Të jesh e martuar nuk do të thotë vetëm t’i thuash njëri-tjetrit “të dua” çdo natë para se të flesh. Ka të bëjë me dëgjimin e njëri-tjetrit, mbajtjen e dorës së njëri-tjetrit kur ndiheni të frikësuar, ndarjen e punëve të shtëpisë.

Ka kaq shumë aspekte të një martese që duhet të plotësohen në mënyrë që një martesë të funksionojë. Një gjë është e sigurt: martesat e lumtura nuk ndodhin brenda natës.

Një martesë e lumtur është një proces i të cilit kaloni vazhdimisht ulje-ngritje, por ende nuk hiqni dorë nga njëri-tjetri dhe martesa juaj. Nëse dyshoni se martesa juaj nuk është më e njëjta martesë e lumtur si më parë, dhe se burri juaj “ka hequr dorë nga ju” dhe nuk ju do më, atëherë duhet të ketë një arsye të vlefshme pas saj.

Martesa nuk është vetëm bashkim shpirtëror, por është gjithashtu të kujtosh të bësh të gjitha ato gjëra të vogla. Të jesh në një martesë të shëndetshme ka të bëjë me ndarjen e përgjegjësive, ndihmën e njëri-tjetrit në detyra të ndryshme dhe mbështetjen e njëri-tjetrit.

Tani, a harron burri juaj të bëjë të gjitha ato gjëra të vogla si nxjerrja e plehrave, puthja e natës, etj? Nëse po, kjo nuk do të thotë domosdoshmërisht se ai nuk ju do më. Ndoshta ai thjesht harroi rëndësinë e të bërit përpjekje në martesë, dhe për shkak të kësaj, ai u shndërrua në atë që njihet si një bashkëshort egoist.

Ka edhe burra mosrespektues që ju krahasojnë me gratë e tjera. Me kalimin e kohës, shumica e bashkëshortëve shndërrohen në variacione të llojeve të ndryshme të burrave (e njëjta gjë vlen edhe për gratë). Në shumicën e rasteve, kjo nuk do të thotë se ai nuk ju do më, por ai thjesht duhet të zgjohet dhe të kuptojë se nuk është më i njëjti bashkëshort si dikur.

Pyetja është: Pse burrat bëhen pasiv pas njëfarë kohe në martesë? Pra, a keni vënë re mungesë përpjekjesh në martesën tuaj? A gjeni ende mënyra të reja për të treguar dashuri ndaj njëri-tjetrit? A ju bën ende burri juaj të ndiheni të veçantë si më parë? Sindroma e ‘bashkëshortit pasiv’ është një trend i vërtetë prej disa kohësh. Ndoshta kjo është e lidhur me stilin tonë të egër të jetesës, ose ndoshta po bëhemi shumë të rastësishëm me njëri-tjetrin.

Arsyeja kryesore pse bashkëshortët bëhen pasivë pas njëfarë kohe në martesë është sepse ata marrin çdo gjë si të mirëqenë. Ata harrojnë të shprehin mirënjohje dhe të festojnë gruan e tyre. Ndoshta arsyeja pse burri juaj nuk ju thotë më të dua është sepse ai supozon se ju tashmë e dini këtë ose ai është lodhur duke përsëritur atë një fjali. Megjithatë, këto nuk janë justifikime të vlefshme. Në këto raste gratë mendojnë nëse burrat e tyre i duan akoma apo jo.

Kur kjo të ndodhë, ju duhet t’i tregoni atij se gjërat duhet të ndryshojnë nëse doni të shpëtoni martesën tuaj. Nëse burri juaj është i gatshëm të ndryshojë disa gjëra, atëherë mund të jeni qind për qind e sigurt se ai ju do ende. Gjithmonë kushtojini vëmendje sasisë së përpjekjeve të tij dhe gatishmërisë së tij për të reaguar. Por, një burrë që nuk do t’ja dijë për atë që po i thua është një burrë pasiv, i cili ndoshta nuk do të ndryshojë kurrë sepse ai nuk e do këtë gjë dhe sepse i ka rënë interesi për ty.

Ja disa shenja më të dhimbshme që vërtetojnë se bashkëshorti juaj nuk ju do më:

  • Mungesa e komunikimit (të shëndetshëm).
  • Zënka gjatë gjithë kohës
  • Mungesa e intimitetit fizik
  • Duke ju kritikuar gjatë gjithë kohës

Së bashku me përpjekjet e pakta, mungesa e komunikimit të shëndetshëm është shenja numër një që diçka nuk është në martesën tuaj. Komunikimi i shëndetshëm është baza e çdo marrëdhënieje të lumtur. Pa shprehur dëshirat, shqetësimet tuaja e të tjera si këto, nuk jeni në gjendje të komunikoni atë që dëshironi me të vërtetë nga partneri juaj.

Pikërisht aty sherri bëhet arma kryesore e zgjedhjes në martesë. Një shembull sherri tipik:

Ti: Pse nuk i nxore plehra?!

Burri yt: As që më ke thënë ta bëj!

Ti: Duhet të ishe kujtuar ta bëje vetë pa të të thënë unë ta bëje. Mos jam e vetmja në këtë shtëpi që duhet të mendoj për gjithçka?

Burri yt: Pse duhet të jesh kaq i bezdisshëm gjatë gjithë kohës?

Pak çaste më vonë, ju fshiheni diku në shtëpi dhe filloni të mendoni për martesën tuaj dhe se si burri juaj nuk ju do më. Por, a është vërtet kjo e vërteta? Ndonjëherë është, ndonjëherë nuk është.

Nëse vëreni mungesën e komunikimit të shëndetshëm dhe mungesën e përpjekjeve në çdo aspekt të martesës suaj, atëherë është një flamur i madh i kuq që burri juaj mund të mos jetë më i dashuruar me ju. Pyesni veten se çfarë të bëni nëse dyshoni se burri juaj nuk ju do më? Komunikoni! Tregojini atij se si ndiheni dhe si po ju bën të ndiheni në martesën tuaj. Flisni për të gjitha gjërat që DUHET dhe MUND të përmirësoni në martesë. Nëse vëreni se burri juaj nuk është i gatshëm të bashkëpunojë dhe ai nuk shpreh dëshirën për të filluar punën për martesën tuaj, atëherë nuk mund të bëni më asgjë për këtë.

Nuk mund ta detyrosh dikë që të të dojë me zor. Nëse burri juaj dëshiron një divorc, por ju ende e doni atë, mos e lutni dhe mos u përpiqni ta bindni se po merr një vendim të gabuar. Jepini atij pak hapësirë për të menduar për atë që dëshiron. Ndoshta ai do të ndryshojë mendje sapo të kuptojë se ka bërë një gabim duke marrë një vendim impulsiv.

Mbani në mend se ju meritoni një bashkëshort që do t’ju vlerësojë, do t’ju mbrojë dhe do t’ju bëjë të ndiheni të dashuruar çdo ditë të jetës tuaj. Nëse mendoni se burri juaj nuk mund të bëjë më asnjë nga këto gjëra, atëherë mund të jetë koha për të filluar një kapitull të ri në jetën tuaj dhe për të mbyllur atë ekzistues.

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here