Greqia ndryshon rregullat e COVID-19 për udhëtarët e huaj

Sipas masave të shpallura të mërkurën (15 dhjetor), udhëtarët do të duhet të bëjnë një test PCR të kryer brenda 48 orëve nga mbërritja. Një test i shpejtë nuk ishte i mjaftueshëm.

Udhëtarët ndërkombëtarë tani ose do të duhet të tregojnë një PCR të kryer brenda 72 orëve ose një test të shpejtë të kryer brenda 24 orëve pas mbërritjes sipas masave të reja që hynë në fuqi në orën 6:00 të së dielës dhe do të qëndrojnë në fuqi deri më 10 janar. Linjat ajrore, linjat e transportit, linjat hekurudhore dhe firmat e transportit rrugor do të jenë përgjegjëse për të kontrolluar nëse pasagjerët kanë dokumentet e nevojshme përpara se të hipin.

Duke folur nga Brukseli, kryeministri grek Kyriakos Mitsotakis nuk përjashtoi mundësinë e kufizimeve të reja përpara festave, duke theksuar se ishte i shqetësuar për të dhënat që lidhen me variantin Omicron.

Sipas masave të ndryshuara, personat që udhëtojnë drejt Greqisë që rezultojnë pozitivë për COVID-19 do të duhet të karantinohen përkohësisht në shtëpi ose në një vendbanim të përkohshëm të përshtatshëm të caktuar nga autoritetet për dhjetë ditë. Ata që kanë përfunduar vaksinimin katërmbëdhjetë ditë më parë dhe rezultojnë pozitivë, duhet të qëndrojnë në karantinë për shtatë ditë.

Udhëtimi për në Greqi kërkonte tashmë dëshmi të vaksinimit, shërim nga COVID-19 ose një test negativ. Për të vaksinuarit masat e fundit shtojnë kërkesat e tyre për të udhëtuar pasi një certifikatë nuk do të mjaftojë më.

Burimi: Euroactiv

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here