Menaxherët: Punonjësit janë më të motivuar kur monitorohen

Një e treta e menaxherëve dhe drejtuesve të anketuar në një sondazh të ri duan që punonjësit të kthehen në zyrë me kohë të plotë, sepse mendojnë se punonjësit janë më të motivuar kur e dinë se menaxhimi po i shikon.

24% thanë se donin që punonjësit të punonin në zyrë me kohë të plotë, sepse ata kanë më pak gjasa të bëjnë pushime të gjata.

Sondazhi mbarëkombëtar i Kthimit në Zyrë, i kryer nga në mënyrë të pavarur nga Fiverr në partneritet me Censuswide, anketoi mbi 1000 menaxherë dhe drejtues të bizneseve të mesme dhe të mëdha.

Gjetjet nxjerrin në pah disa nga motivimet e punëdhënësve që kërkojnë të kthehen në punën në zyrë në një kohë kur shumë punëtorë po flasin në favor të fleksibilitetit të vazhdueshëm për punën në distancë.

Rreth 52% e të anketuarve thanë se donin që punonjësit të ktheheshin në zyrë pesë ditë në javë. Pak më shumë se 12% e menaxherëve dhe drejtuesve thanë se janë fleksibël me lejimin e punonjësve të punojnë nga distanca.

Shumica e të anketuarve, pothuajse 42%, thanë se donin që punonjësit të ktheheshin në zyrë me kohë të plotë, sepse aksesi dhe komunikimi me infrastrukturën e kompanisë është më i lehtë. Rreth 41% e të anketuarve thanë se puna në zyrë me kohë të plotë është më e mirë për zhvillim dhe përparim në karrierë.

Një shumicë e menaxherëve dhe drejtuesve të anketuar që janë fleksibël me punën në distancë, rreth 48%, thanë se e lejojnë atë në mënyrë që punonjësit të kalojnë më shumë kohë me familjen. 45% e menaxherëve dhe drejtuesve fleksibël thanë se puna në distancë i bën punëtorët më produktivë.

Ndërsa 33.3% e menaxherëve dhe drejtuesve thanë se dëshironin që punonjësit të punonin me kohë të plotë në zyrë, sepse mendojnë se kjo i motivon më shumë nëse e dinë se po vëzhgohen, ndërsa 29% e menaxherëve dhe drejtuesve që lejojnë punën në distancë thanë se punonjësit mund të përqendrohen më mirë në punën e tyre kur punojnë nga shtëpia. Mbi 21% thanë se punonjësit nuk duan të ndihen të monitoruar nga shefat dhe kolegët e tyre.

Punëtorët amerikanë me performancë të lartë nuk duan të vëzhgohen nga një menaxher në çdo kohë,” tha Shany Malbin, një menaxher i përgjithshëm në Fiverr, një biznes i ndërtuar rreth profesionistëve të pavarur. “Ata nuk duan të jenë në kohë kur bëjnë një pushim. Janë qëndrime të tilla që po nxisin rritjen e numrit të punëtorëve shumë të kualifikuar që shkojnë drejt profesionit të pavarur si një karrierë me kohë të plotë.

Në një tjetër anketë të Fiverr me mbi 1000 punonjës, 61.24% thanë se do të konsideronin të ktheheshin në zyrë nëse do të merrnin një rritje rroge. Rreth 39% e punonjësve thanë se dreka ose vaktet falas do të ishin mjaft bindëse për të hequr dorë nga puna në distancë për t’u kthyer në zyrë.

Pothuajse 21% e punonjësve në anketë thanë se asnjë stimul nuk mund t’i shtynte ata të ktheheshin në zyrë dhe pothuajse 42% thanë se do ta linin punën nëse kompania e tyre ndalonte së lejuari punën në distancë. Ndjenja kundër kthimit në zyrë është veçanërisht e lartë midis punonjësve më të rinj të Gen Z. Në një sondazh të ndryshëm me mbi 32,000 punëtorë në 17 vende, 71% e njerëzve midis 18 dhe 24 vjeç thanë se do të konsideronin të kërkonin një punë tjetër nëse punëdhënësi i tyre do t’i detyronte të kthehen në zyrë me kohë të plotë.

Në një deklaratë të ndarë me Insider, Malbin tha se të dhënat tregojnë se “ka ende një tërheqje lufte midis punonjësve dhe menaxherëve të tyre“.

E gjithë kjo po kontribuon që sektori në rritje i fuqisë punëtore të vendit të zgjedhë punën e pavarur,” tha Malbin. “Këta punonjës shumë të aftë nuk duan më t’u thuhet nga një shef apo menaxher se si dhe kur dhe ku duhet të punojnë. Ata po zgjedhin një mënyrë jetese të pavarur në mënyrë që të kenë atë fleksibilitet dhe autonomi.”

Burimi: Business Insider
Përktheu dhe përshtati: Mendimi.al
Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here