Ministri gjerman i PE thotë se Shqipërisë i mungojnë standardet minimale në mbrojtjen e kafshëve

Eurodeputeti gjerman Martin Buschmann ka dhënë alarmin për “vrasjen masive të qenve të rrugës në Shqipëri”. Në një postim në Facebook ditën e hënë, eurodeputeti shkroi se “në Shqipëri, qentë e rrugës po vriten masivisht nga qeveria” dhe tha se ai do të paraqiste një kërkesë me shkrim në lidhje me kriteret e anëtarësimit të Shqipërisë në BE.

Ai vuri në dukje se si vend kandidat, Shqipëria duhet të ndjekë rregulloret e BE-së për mbrojtjen e kafshëve. Postimi i tij vijon duke pretenduar se Bashkia e Tiranës me kryebashkiakun Erion Veliaj ka kapur kafshë dhe i ka helmuar në vend që t’i sterilizojë.

“Trupat e tyre të pajetë më pas hidhen në deponinë komunale. Duhet të supozojmë se mijëra qen rrugësh kanë ngordhur në këtë mënyrë mizore vitet e fundit”, shkroi ai. “Si do të ndikohet në perspektivat e fillimit të negociatave të hyrjes me Shqipërinë nga fakti se Shqipërisë duket se i mungojnë çdo standard minimal në mbrojtjen e kafshëve dhe për tjetrin protesta e gjeneve të vezëve duke u shpërfillur nga qytetarët?

Veliaj ka hedhur poshtë pretendimet e aktivistëve të të drejtave të kafshëve, duke thënë se kafshët janë sterilizuar dhe liruar. Ai nuk ka arritur t’u përgjigjet pyetjeve të gazetarëve për këtë çështje shkruan Exit.al

Burimi: Argumentum

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here