Mbi 37,000 shqiptarë u shpërngulën në BE në vitin 2020

Sipas statistikave të publikuara nga EUROSTAT, në vitin 2020, 37 592 shtetas shqiptarë morën lejen e parë të qëndrimit në një vend të Bashkimit Europian.

Kjo është veçmas më shumë se 345,510 që aplikuan për Lotarinë e Kartës së Gjelbër të SHBA në 2020 dhe deri në 10,000 kërkesa për azil në të njëjtin vit. Për sa i përket rezidencës, Italia ishte zgjedhja numër një me 13,059, Gjermania me 8,308, Greqia me 7,768, Franca me 1,875 dhe Kroacia me 1,695 shkruan Exit.al

Numri i personave që largohen dhe duan të largohen nga Shqipëria është një shqetësim në rritje thuhet më tej në artikull.

Shkalla e lindjeve mbetet e ulët dhe kombinohet me plakjen e popullsisë. Të paktën 60% e popullsisë dëshiron të largohet.

Ndërsa disa largohen për punë të pakualifikuara, shumë shqiptarë të arsimuar, duke përfshirë mjekë, infermierë, arkitektë dhe të interesuar për karriera juridike, politike dhe akademike, po largohen gjithashtu.

Arsyet e largimit përfshijnë mungesën e mundësive, pagat e ulëta, standardin e dobët të jetesës dhe korrupsionin.

Burimi: Exit.al

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here