Ndihma e pazakontë: Nëse keni nevojë për një bisedë me fëmijët e kopshtit që të ndiheni më mirë, shtypni tre

Çdo orë, gjatë gjithë kohës, rreth 9,000 njerëz telefonojnë në një linjë telefonike të shkollës fillore.  Ata kërkojnë të inkurajohen nga fëmijët.  Ndonjëherë aq shumë njerëz telefonojnë në të njëjtën kohë, saqë linja telefonike është e mbingarkuar dhe telefonuesit dëgjojnë vetëm një sinjal të zënë.
Për ata që janë me fat dhe arrijnë të kapin linjën, kjo është ajo që dëgjojnë nga një zë i ëmbël fëminor:
“Nëse ndiheni me nerva, të frustruar ose nervoz, shtypni një.”
“Nëse keni nevojë për fjalë inkurajimi dhe këshilla për jetën, shtypni dy.”
“Nëse keni nevojë për një bisedë me fëmijët e kopshtit që të ndiheni mirë, shtypni tre.”
Këshillat e regjistruara paraprakisht për telefonuesit e stresuar, disa prej tyre në spanjisht, përfshijnë: Merr jastëkun tënd dhe qaj mbi të.  Shko merr portofolin dhe shpenzoji paratë për akullore dhe këpucë.  Kërce në një trampolinë.  Shko ha një biskotë.  Ji mirënjohës për veten.  Ji vetvetja.  Është në rregull të jesh ndryshe.  Dhe, së fundi: “Nëse ndihesh euforik dhe i çekuilibruar, mendo për urithat!”
Linja telefonike, e quajtur PepToc, u krijua nga studentët në West Side School në Healdsburg, Kaliforni, në kontenë Sonoma dhe ishte ideja e mësueses së artit Jessica Martin.  PepToc synonte të ishte pjesë e një projekti komunitar për shkollën e vogël, e cila ka 141 nxënës në kopshtin e fëmijëve deri në klasën e gjashtë.  Por shpejt u bë i famshëm kur u lançua në fund të shkurtit.
Normat e depresionit janë trefishuar në pandemi dhe sjellja konfrontuese dhe e zemëruar është bërë e zakonshme.  Linja telefonike e PepToc është bërë një ilaç i vogël në një kohë shqetësimi dhe zhgënjimi, një pushim i shkurtër për të dëgjuar zërat e rinj të pafajshëm që ndajnë me zell atë që i bën të lumtur.
Telefononi në numrin e linjës telefonike, 707-998-8410.  Shtypni tre për të dëgjuar fëmijë që thërrasin: “Mund ta bësh! Vazhdo të përpiqesh! Mos u dorëzo!”
Burimi: The Washington Post
Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here