Qyteti japonez i alarmuar nga kafshimi i majmunëve me kthetra që sulmojnë fëmijët dhe të moshuarit

Majmunët nuk janë të interesuar për ushqim, kështu që kurthet nuk kanë funksionuar. Ata kanë synuar kryesisht fëmijët dhe të moshuarit

Njerëzit në një qytet jugperëndimor japonez janë sulmuar nga majmunët që po përpiqen të rrëmbejnë foshnjat, duke kafshuar dhe duke iu futur kthetrat fshehurazi në çerdhe.

Sulmet – ndaj 58 personave që nga 8 korriku – po bëhen aq të këqija sa Bashkia e Yamaguchit punësoi një njësi speciale për të gjuajtur kafshët me armë qetësuese.

Majmunët nuk janë të interesuar për ushqim, kështu që kurthe nuk kanë funksionuar. Ata kanë synuar kryesisht fëmijët dhe të moshuarit.

Ata janë kaq të zgjuar, dhe kanë tendencë të dalin fshehurazi dhe të sulmojnë nga pas, shpesh duke ju kapur nga këmbët,” tha të mërkurën zyrtari i qytetit Masato Saito.

Kur përballeni me një majmun, udhëzimet janë: Mos i shikoni në sy, bëjeni veten të dukeni sa më i madh, si p.sh. duke hapur pallton, pastaj largohuni sa më qetë pa bërë lëvizje të papritura, sipas Saito.

Një grua u sulmua nga një majmun teksa varte rroba në verandën e saj. Një tjetër viktimë kishte gishta të fashuar. Ata u befasuan dhe u trembën nga sa të mëdhenj dhe të trashë ishin majmunët.

Majmunët që terrorizojnë komunitetin janë makakë japonezë, lloji që shpesh paraqitet duke u larë në mënyrë paqësore në burime të nxehta.

Një majmun mashkull, me përmasa 49 centimetra në lartësi dhe me peshë 7 kilogramë, u kap të martën nga ekipi me armë qetësuese. Nga prova të ndryshme u gjykua se ishte një nga majmunët sulmues dhe u dënua me vdekje.

Por më shumë sulme u raportuan pas kapjes.

Askush nuk është lënduar rëndë deri më tani. Por të gjithë janë këshilluar të marrin trajtim spitalor. Në disa raste janë thirrur ambulanca.

Megjithëse Japonia është e industrializuar dhe urbane, një pjesë e drejtë e tokës në arkipelag janë male dhe pyje. Sulme të rralla ndaj njerëzve nga një ari, derrat ose kafshë të tjera të egra kanë ndodhur, por në përgjithësi jo nga majmunët.

Askush nuk duket se e di pse kanë ndodhur sulmet dhe mbetet e paqartë se nga erdhi saktësisht trupa e majmunëve.

Unë kurrë nuk kam parë diçka të tillë gjatë gjithë jetës sime,” tha Saito.
Burimi: NBC DFW
Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here