Rrini beqar/e nqs nuk gjeni një partner/e që ka të gjitha këto cilësi

Dashuria nuk është të gjesh dikë të përsosur; ka të bëjë me gjetjen e dikujt që është i përsosur për ju. Partneri juaj duhet të festojë pikat tuaja të forta dhe të jetë i dhembshur për dobësitë tuaja, duke ju pranuar ashtu siç jeni.

Kur gjen dikë që të sheh, të metat dhe të gjitha të mirat, dhe ende mendon se je gjëja më e bukur që i ka ndodhur ndonjëherë, e di që është dashuri e vërtetë. Ata e shohin bukurinë në papërsosmëritë tuaja dhe magjinë në veçantinë tuaj. Kjo lloj dashurie është e rrallë, por ia vlen të pritet sepse të gjithë meritojnë të dashurohen për veten e tyre të vërtetë.

1. Ju respekton

Respekti është themelor. Partneri juaj duhet të respektojë zgjedhjet, personalitetin, ëndrrat dhe madje edhe të metat tuaja. Ata duhet të vlerësojnë mendimet tuaja, të dëgjojnë kur flisni dhe kurrë të mos ju nënçmojnë. Respekti nuk ka të bëjë vetëm me gjestet madhështore; është edhe në gjërat e vogla, si të kërkojë mendimin tënd dhe të mos i kalojë kufijtë e tu. Pa respekt, dashuria nuk ka asnjë shans.

2. Ju bën të qeshni

E qeshura është e paçmuar. Jeta mund të jetë e vështirë dhe të kesh dikë që mund të përmirësojë humorin dhe të të bëjë të qeshësh është thelbësore. Kjo tregon se jeni rehat me njëri-tjetrin dhe shijoni shoqërinë e njëri-tjetrit. Nëse gjeni dikë që mund ta kthejë një ditë të zymtë në gaz e hare, mbajeni atë!

3. Mbështet ëndrrat tuaja

Është e rëndësishme të gjesh dikë që jo vetëm i dëgjon ëndrrat e tua, por i mbështet ato në mënyrë aktive. Ata duhet t’ju inkurajojnë dhe të besojnë në ju, duke ju shtyrë përpara edhe kur ecuria bëhet e vështirë. Një partner mbështetës mund t’ju ngrejë në lartësi të reja dhe t’ju ndihmojë të arrini qëllimet tuaja.

4. Komunikon hapur

Komunikimi efektiv dhe i hapur është thelbësor. Partneri juaj duhet të jetë në gjendje të flasë për ndjenjat e tij sinqerisht dhe hapur. Ata duhet të jenë të gatshëm të kenë biseda të vështira dhe të shprehin shqetësimet e tyre pa gjykim ose mbrojtje. Komunikimi i hapur nxit besimin dhe mirëkuptimin.

5. Të do për atë që je

Partneri juaj duhet t’ju dojë për atë që jeni, për gjërat e çuditshme dhe gjithçka. Ata nuk duhet të përpiqen t’ju ndryshojnë ose t’ju “injektojnë” idenë e tyre për një person të përsosur. Dashuria e vërtetë ka të bëjë me pranimin e papërsosmërive të njëri-tjetrit dhe festimin e veçantisë së njëri-tjetrit.

6. Ndan vlerat tuaja

Ndërsa nuk duhet të bini dakord për gjithçka, vlerat tuaja thelbësore duhet të përputhen. Vlerat e përbashkëta krijojnë një themel të fortë për marrëdhënien tuaj dhe ju ndihmojnë të lundroni mosmarrëveshjet me respekt dhe dashuri. Mos e nënvlerësoni rëndësinë e vlerave të përbashkëta në shëndetin dhe lumturinë e një marrëdhënieje.

7. Nuk ka frikë të kërkojë falje

Askush nuk është i përsosur, dhe të gjithë bëjnë gabime. Personi i duhur do të pranojë gabimet e tij dhe do të kërkojë falje sinqerisht. Ata nuk duhet t’i fshehin gjërat ose nuk duhet të justifikohen. Një falje e sinqertë tregon pjekuri dhe inteligjencë emocionale.

8. Ndani disa interesa të përbashkëta

Të kesh disa hobi ose pasione të përbashkëta mund të forcojë një marrëdhënie. Kjo nuk do të thotë që ju duhet të jeni të fiksuar pas të njëjtave gjëra, por të keni disa interesa të përbashkëta ju jep aktivitete për të shijuar së bashku. Interesat e përbashkëta mund ta mbajnë një marrëdhënie të fortë edhe në kohë të vështira.

9. Ju trajton si të barabartë

Një marrëdhënie e shëndetshme është një partneritet i të barabartëve. Partneri juaj duhet t’ju trajtojë me barazi në të gjitha aspektet e jetës, duke vlerësuar kontributet dhe vendimet tuaja. Barazia nxit respekt të ndërsjellë dhe ekuilibër në një marrëdhënie.

10. Është një mik i vërtetë

Dashuria mund të rritet dhe të zbehet, por një miqësi e fortë mund ta mbajë një marrëdhënie të fortë. Nëse gjeni dikë që jo vetëm e doni, por e pëlqeni vërtet, kjo është një dashuri që ia vlen të prisni. Një mik i vërtetë do të qëndrojë pranë jush.

Kini parasysh se këto nuk janë rregulla të ngurta, por udhëzime për t’ju ndihmuar të gjeni një person me të cilin mund të krijoni një marrëdhënie kuptimplote që nxjerr më të mirën tek ju. Mos u kënaq me më pak se sa meritoni. Mund të marrë kohë, por ia vlen të prisni!

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here