Shefi i produkteve të Meta thotë se metaverse një ditë do të jetë po aq ‘i rëndësishëm sa telefonat e zgjuar’

Shefi i produkteve të Meta-s, Chris Cox tha se ai beson se Metaverse një ditë do të bëhet po aq thelbësor sa telefonat inteligjentë gjatë një paneli rreth teknologjisë në Forumin Ekonomik Botëror në Davos, Zvicër.

Cox tha se Meta beson se “një ditë ajo platformë kompjuterike do të jetë po aq e rëndësishme sa është bërë smartfoni në jetën tonë“.

Cox shpjegoi se gjigandi i teknologjisë kishte kaluar tetë vitet e fundit duke u përpjekur të ndërtonte një linjë prodhimi të realitetit virtual që është e përballueshme, e aksesueshme dhe mjaft mbresëlënëse për përdoruesit për ta përfshirë në përvojat sociale, fitnesin, lojërat, mjekësinë, zhvillimin e drogës dhe për të dizajnuar atlete dhe makina.

Cox vuri në dukje se një nga problemet me metaverset aktualisht është mungesa e tij aktuale e ndërveprimit me platformat e tjera.

Unë mendoj se interneti është një mënyrë shumë e mirë për të menduar për metaverset, sepse disa pjesë të internetit janë shumë koherente me njëra-tjetrën,” tha Cox në panel, duke vënë në dukje se sa e lehtë është të kalosh nga aplikacioni në aplikacion.

Ai tha se ky ndërveprim “nuk ekziston ende për metaversin“.

Paneli u drejtua nga CEO i Atlantic Nicholas Thompson dhe përfshinte autorin dhe krijuesin e termit metaverse Neal Stephenson; CEO i HP Enrique Lores dhe Paula Ingabire, Ministre e TIK dhe Inovacionit në Ruandë.

Meta humbi 10 miliardë dollarë në Reality Lab – divizioni që fokusohet në ndërtimin e metaverses – në 2021 dhe më shumë se 9 miliardë dollarë në 2022. Por CEO Mark Zuckerberg dyfishoi angazhimin e tij ndaj metaverse dhe tha se shpenzimet në Reality Labs do të rriten gjatë 2023, pavarësisht nga pushimet masive në kompani në fund të vitit të kaluar.

Disa punonjës të Meta janë të pakënaqur me fokusin metavers të kompanisë, raportoi Insider në vitin 2022. Është “e vetmja gjë për të cilën Mark dëshiron të flasë“, tha një punonjës i nivelit të lartë për Insider në prill.

Në thelb është duke nxitur çorganizim dhe ankth”, tha një punonjës për Insider në atë kohë. “Njerëzit me të vërtetë nuk duket se e dinë se çfarë të ofrojnë ose çfarë të punojnë, sepse ende nuk ka një strategji koherente.”

Burimi: Business Insider
Përktheu dhe përshtati: Mendimi.al
Shpërndaje

3 KOMENTET

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here