Si të jesh vetvetja edhe kur je online

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

Hayley Blunden, Asistente Profesore e Menaxhimit në Universitetin Amerikan, po thellohet në kompleksitetin e komunikimit virtual, duke ofruar njohuri për të përmirësuar ndërveprimet tona virtuale.

Komunikimi virtual është gjithnjë e më i përhapur, jo vetëm për punëtorët në distancë, por edhe për ata në zyrë,” shpjegoi Blunden. “Shumë punonjës në zyrë tani kryejnë një pjesë të konsiderueshme të komunikimit të tyre nëpërmjet mjeteve virtuale – email, video chat, bisedë të rregullt dhe tekst. Është duke u bërë e pashmangshme në vendet moderne të punës.”

Blunden, së bashku me bashkëautorin Andrew Brodsky, botuan së fundmi “Një përmbledhje e sjelljeve dhe rezultateve të menaxhimit të përshtypjeve virtuale“. Studimi i tyre shqyrton se si ndërveprimet virtuale formojnë perceptimet dhe përshtypjet, duke zbuluar efekte pozitive dhe negative.

Kur takojmë dikë virtualisht për herë të parë ose angazhohemi me kolegë prej kohësh, duhet të dimë se si të lëmë përshtypjet më të mira”, tha Blunden.

Në një intervistë me 7News, Blunden ndau disa këshilla praktike për përmirësimin e ndërveprimeve virtuale:

1. Kontakti me sy

Kërkimet nga fusha të ndryshme, duke përfshirë fushat mjekësore dhe arsimore, tregojnë se kontakti me sy – duke parë kamerën dhe jo ekranin – nxit përshtypjet pozitive,” vuri në dukje Blunden.

2. Koha e përgjigjes

Ndërsa më shumë se një ditë për t’u përgjigjur mund të jetë kohë shumë e gjatë, presioni për t’u përgjigjur menjëherë është shpesh i panevojshëm,” tha Blunden. “Ne përgjithësisht kemi më shumë liri veprimi sesa mund të mendojmë, megjithëse normat organizative dhe menaxheriale do të ndikojnë në këtë.

3. Telefonatat

Thirrjet audio mund të jenë shumë efektive, duke lejuar lidhje autentike dhe personale pa pasur nevojë për video,” tha Blunden. “Vlera e audios jo nëpërmjet videos shpesh nënvlerësohet.

4. Gabimet gramatikore

Gabimet gramatikore krijojnë përshtypje negative”, theksoi Blunden. “Merrni një minutë shtesë për të kontrolluar dy herë shkrimin tuaj dhe përdorni kontrollin drejtshkrimor ose gramatikor, pasi është thelbësore për të krijuar përshtypje pozitive.

Mesazhi i saj përfundimtar për punëtorët është të njohin qëndrueshmërinë e komunikimit virtual. “Ne duhet të sigurohemi që ajo që po përcjellim të përputhet me qëllimet tona,” përfundoi Blunden.

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here