Sot nis Viti i Ri Hënor 2024: Ja se ç’thotë zodiaku kinez për vitin e Dragoit

Është koha për t’i thënë lamtumirën Lepurit dhe për të hyrë në Vitin e Dragoit – e vetmja krijesë mitike midis 12 shenjave të zodiakut kinez.

Përveç ngrënies së ushqimit dhe dhënies/marrjes së bekimeve, Viti i Ri Hënor – i cili është më 10 shkurt të këtij viti – është gjithashtu një kohë për shumë njerëz që të konsultohen me yjet dhe të zbulojnë se çfarë i pret për muajt në vijim.

Shumica e njerëzve i dinë bazat: Cikli kalendar 12-vjeçar i zodiakut kinez përfaqësohet nga 12 kafshë të ndryshme, në këtë renditje: Miu, Kau, Tigri, Lepuri, Dragoi, Gjarpri, Kali, Dhia, Majmuni, Gjeli, Qeni dhe Derri.

Kafsha juaj e zodiakut përcaktohet nga viti juaj i lindjes, që do të thotë se të lindurit në 2024 do të bien nën shenjën e Dragoit. Të lindurit në 2025 do të jenë Gjarpërinjtë, e kështu me radhë.

Por ky është vetëm fillimi. Për ndjekësit besnikë të sistemit, një vit nuk kategorizohet vetëm sipas kafshës së tij. Ekziston gjithashtu një cikël kompleks seksual i përbërë nga 10 kërcej qiellor dhe 12 degë tokësore.

2024 është viti i Dragoit të Drurit
Çdo vit, një kërcell qiellor (një nga pesë elementët, që bien në kategorinë yin ose yang) çiftëzohet me një degë tokësore (një nga 12 kafshët e zodiakut kinez).

Këtë vit kombinon kërcellin qiellor “Jia” – që përfaqëson drurin yang – dhe degën tokësore “Chen” që përfaqëson Dragoin. Kjo e bën vitin 2024 Vitin e Dragoit të Drurit.

Jia simbolizon drurin dhe Dragoi është një krijesë shumë tokësore,” tha Thierry Chow, një konsulente me bazë në Hong Kong, e cila ndërthur gjeomancinë tradicionale kineze me elementët e dizajnit modern.

Besohet se Dragoi përfaqëson një udhëheqje të fortë dhe të madhe. Shumë njerëz po kërkojnë të kenë bebe dragonj këtë vit”, tha Chow.

Dragoi – Vitet e lindjes: 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012, 2024
Çdo 12 vjet, ne të gjithë duhet të përballemi me “Ben Ming Nian” – viti kur shenja jonë e zodiakut përputhet me atë të vitit aktual. Më 10 shkurt hyjmë në Vitin e Dragoit. Fatkeqësisht, kjo do të thotë që më shumë ndërprerje dhe ndryshime mund të ndodhin me ata që kanë lindur në vitet e Dragoit.

Për ata që kanë lindur në vitin e Dragoit, do të përjetoni më shumë fat të vështirë dhe pak më shumë kufizime me punën, marrëdhëniet, etj, në përgjithësi”, thotë Chow. “Është një vit i mirë për të qëndruar me profil të ulët dhe modest. Sa më i lartë të përpiqeni të jeni, aq më vështirë do t’ju godasë.”

Në punë mund të ndjeni më shumë konkurrencë se vitet e mëparshme dhe paratë mund të mos vijnë aq lehtë sa më parë. “Qëndroni në tokë dhe përpiquni të kurseni para pasi do të jetë një vit i vështirë,” thotë ajo. “Le të bëjmë më shumë blerje nga dritaret dhe më pak blerje reale.”

Megjithatë, jo gjithçka është negative. Ajo rendit ndërrimin e punës, martesat dhe lindjen si ndryshime që mund të kompensojnë ndikimin e Ben Ming Nian. Dragonjtë gjithashtu mund të përpiqen të marrin pjesë në më shumë ngjarje të lumtura për të joshur energji pozitive, me Chow që tregon një proverb të vjetër kinez si një burim shprese: “Një ngjarje fatlume do të anulonte tre fatkeqësi“.

Gjarpri – Vitet e lindjes: 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013, 2025
Të gjithë Gjarpërinjtë do të përballen me disa ndryshime brenda zonës së familjes këtë vit, thotë Chow, por fati do të jetë në favorin tuaj në një moment. “Përgjithësisht do të keni marrëdhënie të mira këtë vit. Do të keni potencialisht disa admirues dhe do të takoni disa miq të rinj të mirë”, thotë ajo.

Kur përballen me vështirësi, Gjarpërinjtë duhet të kujtojnë se sfidat mund të çojnë në rritje dhe mençuri. Por Chow paralajmëron se kjo nuk do të thotë se mund të jesh dembel dhe të presësh që të vijë fati. Ajo inkurajon njerëzit e lindur nën vitet e Gjarprit të bëjnë punën nëse duan të korrin shpërblimet.
Do të keni mundësitë – mos e humbni potencialin,” thotë ajo. Puna e palodhur do të përkthehet gjithashtu në më shumë të ardhura këtë vit.

Sa i përket romancës, Chow thotë se gjërat do të jenë të qëndrueshme, por Gjarpërinjtë inkurajohen të marrin pjesë në ngjarje sociale.

Kali – Vitet e lindjes: 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014, 2026
Këtë vit, një yll i veçantë i quajtur Yi Ma Xing do të shkëlqejë mbi njerëzit e lindur në Vitin e Kalit. Është ylli i lëvizjes, që do të thotë se Kuajt do të kenë më shumë shanse të dalin në rrugë sesa vitin e kaluar.

Pavarësisht nëse jeni duke punuar apo duke studiuar, duhet të udhëtoni – afër apo larg – sa më shumë që të mundeni. Udhëtimi do të sillte fat dhe mundësi për ju”, thotë Chow. Nëse ndiheni pak i vetmuar, Chow thotë se i gjithë ky udhëtim mund të çojë edhe në romancë.

Dhia – Vitet e lindjes: 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015, 2027
Njerëzit e lindur në vitin e Dhisë do të duhet të planifikojnë oraret e tyre me mençuri, përndryshe stresi dhe oraret e ngarkuara do të ndikojnë në shëndetin e tyre mendor dhe fizik, thotë Chow.

Nëse i keni bërë gjërat në të njëjtën mënyrë vitet e fundit, është koha për të ndryshuar dhe për të ndërtuar një plan të ri,” thotë ajo.

Megjithëse janë në një pozicion negativ me Tai Sui, dhitë në përgjithësi do të gjejnë gëzim në marrëdhëniet e këndshme me miqtë dhe kolegët. Mund të jetë viti kur dhitë do të kenë një përparim ose një promovim në punë – paratë dhe fama mund të pasojnë kur kjo të ndodhë.

Nëse jeni duke kërkuar për dashuri, mund të gjeni dikë shumë të përputhshëm përmes miqve tuaj këtë vit.

Majmuni – Vitet e lindjes: 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016, 2028
Majmunët do të kenë një vit relativisht të qëndrueshëm.

Ndoshta nuk do t’ju pëlqejë të keni mundësinë të shkëlqeni shumë, por kjo është në rregull,” thotë Chow. “Thjesht përqafoni atë që keni për momentin dhe dijeni se gjërat më të mira do të vijnë më vonë gjatë vitit.”

Majmunët do ta kenë të lehtë të fitojnë para – dhe t’i shpenzojnë ato. Prandaj, Chow këshillon ata që janë nën këtë shenjë që të jenë të zellshëm për menaxhimin e parave këtë vit.

Sa për të gjithë majmunët tuaj në kërkim të dashurisë, ajo thotë se është një vit i mirë për t’u marrë seriozisht ose për të gjetur dikë që është i pajtueshëm.

Gjeli – Vitet e lindjes: 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017, 2029
Njerëzit e lindur në Vitin e Gjelit do të gëzojnë një marrëdhënie harmonike me Tai Sui këtë vit (He Tai Sui).

Kjo në përgjithësi simbolizon një vit me fat për gjelat për sa i përket takimit me miq të rinj dhe gjetjes së partnerëve të përshtatshëm të jetës nëse nuk e kanë tashmë një të tillë, thotë Chow.

Në përgjithësi, gjelat do të gëzojnë një vit të këndshëm dhe të qëndrueshëm. “Është më mirë të qëndroni në gjysmën e parë të vitit, si për shembull nëse doni të ndryshoni punë. Është mirë të prisni gjysmën e dytë të vitit për të gjetur mundësi të mira”, thotë Chow.

Është një vit i mirë për të mbledhur para gjithashtu.

Qeni – Vitet e lindjes: 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018, 2030
Njerëzit e lindur në Vitin e Qenit do të përplasen me Tai Sui këtë vit, që do të thotë më shumë ndryshime dhe barriera në jetë.

Është një vit i madh për qentë. Mund të ndiheni të lodhur si fizikisht ashtu edhe mendërisht, sepse do të kaloni shumë ndryshime”, thotë Chow. “Është më mirë të lëvizësh sesa të qëndrosh në vend, si ndryshimi i vendeve të punës, zhvendosja e shtëpive ose udhëtimet. Këto do të ndihmojnë në zbutjen e ndikimit negativ (nga përplasja me Tai Sui)”.

Është gjithashtu një vit për të praktikuar maturinë në jetë, shton ajo. Kjo do të thotë se është më mirë të qëndroni në profil të ulët dhe të vëzhgoni gjërat nga një distancë përpara se të merrni ndonjë vendim të madh.

Njerëzit e lindur në vitin e qenit mund të përballen me më shumë argumente në marrëdhëniet e tyre këtë vit, vëren ajo, por nuk është gjithçka keq. “Kur ka një anë negative, ka gjithmonë edhe një pozitive. Sfidat do të sjellin rritje,” thotë Chow, duke u kujtuar qenve të marrin frymë thellë dhe ta mbajnë mend këtë pasi përballen me çdo sfidë në muajt e ardhshëm.

Derri – Vitet e lindjes: 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019, 2031
Këtë vit, mund t’ju duhet të punoni pak më shumë dhe të punoni me orë më të gjata se zakonisht. Por mbani mend, kur ka sfida më të mëdha, mençuria dhe rritja juaj do të vijnë më shpejt”, thotë Chow për njerëzit e lindur në Vitin e Derrit.

Por puna e vështirë do të thotë gjithashtu më shumë të ardhura – Derrat thjesht duhet të jenë të vetëdijshëm që të mos humbasin paratë e tyre të fituara pa kujdes.

Ndërkohë, marrëdhëniet personale të Derrave ka të ngjarë të jenë më të qëndrueshme. “Është një vit i mirë për të ngadalësuar dhe përqafuar personin me të cilin janë”, thotë Chow. Po kërkoni një interes të ri dashurie? Chow i nxit derrat të marrin pjesë në më shumë ngjarje sociale të organizuara nga miqtë.

Miu – Vitet e lindjes: 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020
Nuk është viti më i keq, por do të ketë disa sfida. Lajmi i mirë është se ata gjithashtu do të gjejnë shumë kujdestarë që do t’i ndihmojnë në nivelin më të ulët të tyre,” thotë Chow për të lindurit në Vitin e Miut.

Si rezultat, minjtë duhet t’i mbajnë sytë hapur për njerëzit që ofrojnë mbështetje dhe këshilla. Në punë, marrëdhëniet me shefat dhe kolegët janë përgjithësisht të qëndrueshme. Minjtë madje mund të kenë një mundësi për të shkëlqyer dhe për të fituar një admirim të merituar.

Minjtë mund të kenë një mundësi për të kursyer mjaft para këtë vit. Për shkak të kësaj, Chow thotë se mund të jetë një kohë e mirë për të menduar për hapjen e një biznesi të ri nëse ky është një nga qëllimet e tyre. “Përsëri, thjesht mos nxitoni të bëni shumë në të njëjtën kohë shumë shpejt”, thotë Chow.

Për sa i përket romancës, ajo thotë se minjtë që kërkojnë dashuri duhet të shoqërohen me miqtë dhe të udhëtojnë më shumë.

Kau – Vitet e lindjes: 1961, 1973, 1985, 1997, 2009, 2021
Personat e lindur në Vitin e Kaut do të përballen me “Xing Tai Sui” këtë vit. Kjo do të thotë se shenja e tyre është në një marrëdhënie ndëshkuese ose torturuese me Tai Sui.

Edhe pse tingëllon shumë e frikshme, në fakt do të thotë që Qetë duhet të jenë më të kujdesshëm për shëndetin dhe sigurinë e tyre,” thotë Chow. Sipas ekspertes, këshillohet shmangia e sporteve dhe aktiviteteve me rrezik të lartë.

Do të punoni shumë më tepër, por mos kini frikë nga ndryshimet që mund të vijnë. Do t’ju ndihmojë të dilni nga zona juaj e rehatisë dhe do të rriteni shumë shpejt këtë vit,” thotë Chow. Është gjithashtu një vit për të qenë të kujdesshëm me investimet tuaja dhe të qëndroni të përulur.

Qoftë beqarë apo në një lidhje, Qetë duhet të jenë të vetëdijshëm se si komunikojnë me të tjerët pasi janë më të prirur ndaj konflikteve nga keqkuptimet. Ashtu si Dragonjtë, Qetë mund të lehtësojë ndikimin duke marrë pjesë në ngjarje të lumtura dhe duke veshur ngjyra më të ngrohta në vend të të gjitha rrobave bardh e zi.

Tigri – Vitet e lindjes: 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010, 2022
Sipas filozofisë së lashtë kineze, Tigrat dhe Dragonjtë kanë një marrëdhënie të ndërlikuar. Tigrat dhe Dragonjtë luftojnë. Shumë herë, kjo është një metaforë për t’u thënë Tigrave se do të ketë më shumë konflikte në jetë,” thotë Chow.

Është thelbësore të bëni një përpjekje për të mbajtur marrëdhënie të përzemërta me miqtë dhe familjen dhe të jeni më të vetëdijshëm për emocionet tuaja këtë vit, këshillon ajo.

Nga ana e punës, Tigrat kanë mundësinë të dallohen, por në të njëjtën kohë mund të tërheqin xhelozinë. Sa i përket parave, Tigrat duhet të jenë më konservatorë pasi janë të ndjeshëm ndaj shpenzimeve të tepërta nëse nuk janë të kujdesshëm, thotë Chow.

Për Tigrat që kanë lindur në gjysmën e parë të vitit, ka më shumë gjasa që ata të gjejnë dashurinë në gjysmën e dytë të vitit. Të lindurit në gjysmën e dytë të vitit mund të kenë një qëndrim të mirë me romancën në fillim të vitit.

Kjo është për shkak se Tigri është një shenjë shumë e rëndë në elementë druri dhe zjarri – dhe aq më tepër nëse keni lindur në gjysmën e parë të vitit. Kur është shumë, duhet të prisni derisa kjo teprica e drurit dhe zjarrit të ulet pak përpara se të vijë më shumë fat në gjysmën e dytë të vitit,” shpjegon Chow.

Lepuri – Vitet e lindjes: 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011, 2023
Të gjithë ju Lepuj mund t’i jepni vetes një rrahje shpatullave. Ju ia keni dalë mbanë gjatë vitit, ‘Ben Ming Nian‘ juaj do të përfundojë.

Ata që kishin një vit të mundimshëm duhet të kujtojnë se fati i tyre do të ndryshojë ngadalë në fillim – por ata do të shohin një ndryshim të dukshëm në gjysmën e dytë të vitit, thotë Chow. Është një vit i mirë për vetë-përmirësim dhe për të mësuar disa aftësi të reja, të cilat mund të jenë të dobishme për karrierën tuaj në të ardhmen.

Përpiquni të mos luani shumë kumar, por të fitoni para në një mënyrë shumë të bazuar. Punoni shumë dhe do të merrni shpërblimet,” i kujton Chow lepujve.

Sa për ata që janë të lidhur në mënyrë romantike, mund të jetë viti i përsosur për të menduar për martesën dhe foshnjat nëse kjo është pjesë e planit të tyre të jetës, thotë Chow.

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here