Qyteti më i mirë për emigrantët evropianë: Kopenhagen renditet e para për të dytin vit radhazi

Evropa po bëhet më e jetueshme për evropianët sesa qytetet në SHBA dhe gjetkë në botë, ndërsa kufizimet e bllokimit Covid lehtësohen.

Për emigrantët evropianë, vendet më të mira për të jetuar në botë janë pikërisht në oborret e tyre.

Ndërsa kufizimet e karantinës po lehtësohen në të gjithë botën, qytetet nordike, Zvicra dhe Irlanda kryesuan listën e 2021 të qyteteve më të jetueshme për evropianët në renditjen më të fundit nga grupi i konsulencës me qendër në Londër, ECA International, konsulent global për fuqinë punëtore.

Qytetet në Zelandën e Re, SHBA dhe Australi ranë në renditje, pasi kufizimet e Covid dhe variabla të tjerë, përfshirë fatkeqësitë natyrore, ndikuan në cilësinë e jetës.

“Fushata e suksesshme e vaksinave ka bërë të mundur që pjesa më e madhe e Evropës të rihapet dhe të rifitojë një ndjenjë normaliteti në një farë mase,” tha Neil Ashman, një analist i vendndodhjes me ECA International.

Londra u rendit në vendin e 42-të më të mirë për të jetuar në botë dhe Madridi u rendit në vendin e 46-të. Qyteti i Nju Jorkut ra në vendin e 55-të, San Francisko në vendin e 52-të dhe Austin në vendin e 62-të për sa i përket vendit më të mirë për të jetuar sipas evropianëve.

Studimi merr parasysh shërbimet shëndetësore, strehimin, aksesin në një rrjet social, objektet rekreative dhe të kohës së lirë, si dhe ndotjen e ajrit, sigurinë personale dhe tensionet sociale dhe politike të vlerësuara për periudhën midis qershorit dhe nëntorit të vitit të kaluar.

Vendet më të mira për të jetuar sipas evropianëve

 

Dhjetë më të mirët (2021)

Dhjetë më të mirët (2020)

1

Copenhagen

Copenhagen

2

Bern

Stavanger

3

The Hague

Bern

4

Geneva

Gothenburg

5

Stavanger

Basel

6

Eindhoven

Aarhus

7

Gothenburg

The Hague

8

Basel

Geneva

9

Amsterdam

Luxembourg City

10

Dublin

Eindhoven

Employment Conditions Abroad International

Burimi: Bloomberg Wealth

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here