Të quash një burrë tullac konsiderohet si ngacmim seksual

Të quash një burri tullac tani mund të klasifikohet si ngacmim seksual, ka vendosur një gjykatës në gjykatën e punës në Mbretërinë e Bashkuar.

Tre anëtarë të gjykatës që vendosën për vendimin dhe aluduan në përvojën e tyre të rënies së flokëve, thanë se tullacëria ishte më e përhapur te burrat sesa te gratë. Prandaj, ata argumentuan se përdorimi i fjalës “tullac” si një fyerje lidhet me një “karakteristikë të mbrojtur të seksit”.

Gjykata e krahasoi thirrjen e një burri tullac me komentimin për madhësinë e gjoksit të gruas, bazuar në një rast të vitit 1995.

Vendimi, i publikuar të mërkurën, u mor për një rast ku fyerja pretendohej se ishte përdorur kundër Tony Finn, ndërsa ai punonte si elektricist për British Bung Manufacturing Company.

Finn kishte punuar në kompani në Yorkshire në verilindje të Anglisë, për gati 24 vjet. Ai u shkarkua vitin e kaluar dhe në këtë rast ishin edhe rrethanat rreth shkarkimit të tij.

Finn pretendoi se ai u quajt një “tullac” dhe u kërcënua gjithashtu nga mbikëqyrësi i tij i turnit, Jamie King, në një mosmarrëveshje në korrik 2019.

Gjykata përcaktoi se përdorimi i kësaj fyerje ishte një “shkelje e dinjitetit të paditësit, krijoi një mjedis frikësues për të, ishte bërë për këtë qëllim dhe lidhej me seksin e paditësit”.

Anëtarët e gjykatës sugjeruan se nuk ishte përdorimi i fjalëve fyese ajo që ishte çështja, pasi Finn gjithashtu u zbulua se përdorte një gjuhë të tillë në vendin e punës: “Megjithëse, siç zbulojmë, gjuha industriale ishte e zakonshme në këtë kat të fabrikës në West Yorkshire. Sipas gjykimit tonë, King e kaloi kufirin duke i bërë komente personale paditësit për pamjen e tij.”

Finn do të marrë kompensim për vendimin e gjykatës, megjithëse shuma nuk është përcaktuar ende.

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here