Treni i BE për në Strasburg përfundon në Disneyland

Një tren që transportonte qindra deputetë të Parlamentit Evropian (PE) dhe zyrtarë të tij bëri një ndalesë të papritur në Disneyland kur doli nga rruga në rrugën e tij për në Strasburg.

Parlamenti Evropian cakton trena specialë çdo muaj për të transportuar ligjvënësit dhe zyrtarët e BE-së ndërmjet dy vendeve të tyre në Bruksel dhe Strasburg, siç përcaktohet nga traktatet e BE-së dhe të mbështetur nga Franca. Megjithatë, kjo praktikë ka qenë prej kohësh një objekt talljeje, me kritikuesit që e krahasojnë atë me një cirk udhëtues.

Incidenti ndodhi kur treni u nis nga stacioni Midi i Brukselit dhe gabimisht përfundoi në Marne la Vallée Chessy, shtëpia e Disneyland Paris, duke shkaktuar një vonesë prej 45 minutash. Eurodeputetët e pritën me humor këtë situatë, duke postuar foto dhe komente në rrjetet sociale.

Ky episod vetëm sa e ka intensifikuar perceptimin e Parlamentit të BE-së si një cirk peripatetik. Ndërsa fatkeqësia ishte humoristike, ajo gjithashtu thekson debatin e vazhdueshëm për domosdoshmërinë e këtyre udhëtimeve me tren për në Strasburg. Megjithatë, eurodeputetët patën një pamje të këndshme të devijimit, ndoshta duke i bërë jehonë frazës së Disney-t: “Aty ku ëndrrat bëhen realitet“.

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here