12 ushtrime joga për dobësimin e fytyrës

Ushtrimet për dobësimin e fytyrës funksionojnë mjaft efektivisht duke reduktuar yndyrën në fytyrë. Një muaj duke i bërë këto ushtrime rregullisht mund ta bëjë fytyrën tuaj të duket e hollë dhe e tendosur. Provoni këto ushtrime nëse fytyra juaj është pak topolake dhe e rrumbullakosur, por dëshironi ta transformoni atë në një formë më të hijshme dhe të tonifikuar. Ju nuk keni nevojë për ndonjë pajisje për të bërë këto ushtrime të fytyrës. Gjithçka që ju nevojitet është një tapet yoga dhe 10-20 minuta nga koha juaj në ditë. Ju mund të uleni rehat dhe të bëni 3 grupe të çdo ushtrimi për të parë rezultate të dukshme brenda disa ditësh.

Për lehtësinë tuaj, ne kemi zgjedhur 12 ushtrimet më të mira për dobësim të fytyrës që mund t’i bëni çdo ditë në shtëpi. Joga nuk është aq e shpejtë sa praktikat e tjera të dobësimit që mund të përdorni, por është e natyrshme, pa dhimbje dhe afatgjatë. Provoni disa nga këto të përmendura më poshtë për të paktën tre muaj për të parë rezultate pozitive.

1. Simha Mudra (Poza e Luanit)
Përfitimet: Simha Mudra stimulon dhe tonifikon të gjithë muskujt e fytyrës tuaj. Është një nga asanet më të mira për fytyrën dhe gjëndrat tiroide në zonën e qafës.

Procedura: Gjunjëzohuni dhe vendosni duart mbi kofshët tuaja. Uleni nofullën dhe hapni gojën gjerësisht. Nxirreni gjuhën jashtë poshtë, drejt mjekrës, me forcë. Ndërsa merrni frymë përmes gojës, bëni një tingull nga poshtë fytit tuaj që përsërit zhurmën e një luani. Përsëriteni ushtrimin disa herë.

2. Jivha Bandha (Pozë me gjuhë të mbyllur)
Përfitimet: Jivha Bandha i jep formë fytyrën tuaj dhe formon linjën e nofullës suaj. Së bashku me të, tonifikon edhe muskujt e fytyrës tuaj.

Procedura: Uluni në pozicionin e lotusit. Nëse qëndrimi i Lotusit nuk është i rehatshëm për shkak të shtrëngimit të ijeve ose peshës së gjurit, një qëndrim i ulur këmbëkryq është mjaft i mirë. Vendosini duart rehat në prehrin tuaj. Vendoseni majën e gjuhës në murin e sipërm të gojës sikur po përpiqeni ta gëlltisni në gojë. Duke e mbajtur gjuhën në atë mënyrë, hapni gojën ngadalë dhe plotësisht derisa të ndjeni një shtrirje në fyt dhe qafë. Përsëriteni disa herë. Merrni frymë normalisht përmes hundës.

3. Jalandhar Bandha (Bllokimi i mjekrës)
Përfitimet: Jalandhar Bandha formon fytyrën tuaj dhe tonifikon muskujt e vijës së fytyrës dhe nofullës. Është një ndihmë për njerëzit me mjekër të dyfishtë pasi ushtrimi është shumë efektiv për t’i hequr qafe ato.

Procedura: Uluni në pozicionin Lotus ose një variacion i një pozicioni zambak uji. Merrni frymë thellë. Vendosini duart mbi gjunjë, ngrini sternumin drejt mjekrës dhe sapo sternumi të bllokohet mbi mjekër, lëreni kokën të përkulet pak përpara/poshtë. Mbajeni këtë pozicion.

4. Fytyra e Peshkut
Përfitimet: Fytyra e peshkut tonifikon dhe shtrin muskujt e faqeve tuaja. Kjo i bën faqet tuaja më pak të fryra dhe fytyrën tuaj të lëmuar.

Procedura: Thitni faqet dhe buzët nga brenda dhe përpiquni të përsërisni një fytyrë peshku. Duke mbajtur atë fytyrë, përpiquni të buzëqeshni. Do të ndjeni një djegie në faqe dhe nofulla. Relaksohuni dhe përsëritni ushtrimin.

5. Teknika e larjes së gojës
Përfitimet: Teknika e larjes së gojës tonifikon faqet tuaja dhe mban mjekrën e dyfishtë larg.

Procedura: Mbushni gojën me ajër. Transferoni ajrin në gojën tuaj nga një cep në tjetrin, ngjashëm me pastrimin e gojës me gargarë. Vazhdoni procedurën për disa minuta, relaksohuni dhe përsërisni disa herë.

6. Ngritja e faqeve
Përfitimet: Ngritja e faqeve është perfekte për mollëzat tuaja, duke reduktuar yndyrën në to dhe duke tonifikuar fytyrën tuaj për ta bërë atë të duket më e re.

Procedura: Uluni rehat dhe buzëqeshni sa më gjerë të mundeni. Tani vendosni gishtin tregues dhe të mesëm të të dy duarve në të dy faqet. Me ndihmën e gishtërinjve, ngrini faqet drejt syve. Mbajeni aty për disa sekonda dhe relaksohuni. Përsëriteni ushtrimin disa herë.

7. Ngritja e mjekrës
Përfitimet: Ngritja e mjekrës do të heqë qafe mjekrën tuaj të dyfishtë dhe do të zgjasë nofullën, fytin dhe qafën tuaj.

Procedura: Uluni ose qëndroni rehat. Tani, anoni kokën lart drejt tavanit dhe sytë tuaj ndjekin të njëjtën gjë. Shtrëngoni buzët dhe nxirrni ato përpara sikur të përpiqeni të puthni tavanin. Mbajeni atë për disa sekonda dhe lëshojeni. Përsëriteni të njëjtën gjë disa herë.

8. Rrotullimi i qafës
Përfitimet: Rrotullimi i qafës është mënyra më efektive për të hequr qafe mjekrën e dyfishtë. Ajo tonifikon muskujt e mjekrës, nofullës dhe qafës. Ajo shtrëngon lëkurën e qafës tuaj dhe redukton varjen e lëkurës dhe rrudhat.

Procedura: Uluni rehat dhe mbajeni kokën përpara. Tani, përkulni kokën në njërën anë në përputhje me mjekrën tuaj dhe kthejeni kokën në një lëvizje rrethore. Mbajeni shtyllën kurrizore drejt dhe shpatullat poshtë ndërsa e bëni këtë. Bëni lëvizjet rrethore në drejtim të akrepave të orës dhe në drejtim të kundërt për disa minuta, duke u kujdesur që shpatullat dhe skapulat të mos lëvizin lart drejt veshëve.

9. Tërheqja e buzëve
Përfitimet: Lip Pull tonifikon muskujt e fytyrës tuaj dhe ju jep mollëza të larta dhe një nofull të theksuar. Ju bën të dukeni më të rinj.

Procedura: Uluni ose qëndroni rehat, duke e mbajtur kokën përpara dhe drejt. Ngrini buzën e poshtme sa më shumë që të mundeni duke e shtyrë nofullën e poshtme. Ju duhet të ndjeni një shtrirje në muskujt e mjekrës dhe në vijën e nofullës ndërsa e bëni këtë. Qëndroni në atë pozicion për disa sekonda, relaksohuni dhe përsëriteni.

10. Çlirimi i nofullës
Përfitimet: Çlirimi i nofullës jep mollëza të mprehta dhe tërheqëse, një vijë të theksuar nofullash dhe zvogëlon mjekrën tuaj të dyfishtë. Ajo shtrin muskujt rreth buzëve, nofullave dhe faqeve tuaja.

Procedura: Uluni rehat dhe lëvizni nofullën sikur po hani me gojën mbyllur. Merrni frymë mirë ndërsa e bëni këtë. Pas kësaj, hapni gojën sa më gjerë të jetë e mundur me gjuhën të vendosur në dhëmbët e poshtëm. Mbajeni për disa sekonda dhe përsëriteni disa herë.

11. Fokusimi i syve
Përfitimet: I bën vetullat tuaja të lëmuara.

Procedura: Hapni sytë gjerësisht. Sigurohuni që vetullat tuaja të mos jenë të rrudhura. Qëndroni në këtë mënyrë dhe përqendrohuni në një pikë në distancë. Mbajeni pozicionin për rreth 10 sekonda dhe relaksohuni. Përsëriteni katër herë.

12. Fryrja e ajrit
Përfitimet: Punon muskujt e fytyrës dhe qafës. Ndihmon në zvogëlimin e mjekrës së dyfishtë dhe ju jep një ngritje natyral të fytyrës dhe një pamje më të dobët të fytyrës tuaj.

Procedura: Mbani shtyllën kurrizore të ngritur dhe anoni kokën prapa. Sigurohuni që sytë tuaj të jenë të drejtuar drejt tavanit dhe ju mund ta shihni atë. Nxirrni buzët dhe fryni ajrin. Vazhdoni ta bëni këtë për 10 sekonda dhe më pas relaksohuni. Përsëriteni 10 herë.

Burimi: Style Craze
Përktheu dhe përshtati: Mendimi.al
Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here