4 mësime strategjike biznesi nga “The Queen’s Gambit”

A e keni parë filmin “The Queen’s Gambit”? Ja disa mësime nga filmi të cilat mund të aplikohen në biznes:
1. Prezantimi është i rëndësishëm
Para se të bëni lëvizjen e parë të shahut, pamjet vizuale të shfaqjes ju transportojnë në një tjetër dimension. Ka diçka në dizajnin e kostumeve, kinematografinë dhe kohezionin e imazheve në ekran që të bëjnë të besosh se kjo shfaqje e di saktësisht se çfarë është dhe ku është duke shkuar. Ndërton mjaftueshëm besim te shikuesi që ata të duan të zhyten në shtatë orë shah.
Kur jeni duke u takuar me klientët ose duke bërë një videotelefonatë në Zoom, sigurohuni që të ngjallni të njëjtin lloj besimi. Jini të qëllimshëm për atë që shohin të tjerët dhe ata do të priren të besojnë se ju jeni të qëllimshëm edhe për punën tuaj.

2. Suksesi nuk është përfundimtar; dështimi nuk është fatal
Trajneri i personazhit kryesor, Beth Harmon, nuk e merr kurrë me lehtësi, nuk e lë kurrë të fitojë dhe shpesh refuzon dhe t’i tregojë se si humbi. Por Harmon riluan ndeshjet në mendjen e saj, sheh lëvizjet e luajtura në tavanin e lëmuar të jetimores dhe mëson nga çdo përvojë. Brenda një kohe të shkurtër, ajo nuk është vetëm më e mirë në lojë se Sheibel, por më e mirë se të gjithë në qytet.

Ajo dëshmon se të thuash “jo” ose të humbasësh nuk do të thotë përgjithmonë. Ndonjëherë, koha thjesht nuk është e duhura. Ju duhet të vazhdoni të përpiqeni.

3. Bëni një plan, me hapësirë për të improvizuar
Fokusi kryesor për trajnerët e shahut të Harmon-it brenda shfaqjes është të studiojnë lojërat e kaluara të kundërshtarëve të saj dhe mjeshtërve të kaluar, për të kuptuar se si e shohin ata lojën dhe çfarë mund të jenë të prirur të bëjnë në skenarë të caktuar. Loja e Harmonit është më e fortë kur ajo mund të rrjedhë midis stileve, duke kuptuar elementët e formatit, ndërsa i jep vetes hapësirë për të improvizuar ose provuar diçka të re.

Në të njëjtën mënyrë, është e rëndësishme që sipërmarrësit të jenë historianë fleksibël. Kini një plan të zyrtarizuar dhe një listë të qëllimeve që dëshironi të arrini. Në të njëjtën kohë, është thelbësore që të dini kur të improvizoni.

4. Luani lojën tuaj
Në lojën tuaj me Borgov, ti duhet të luash siçilianin,” i tha Watts ndërsa e stërviste Harmon-in për ndeshjen e saj kundër kampionit të botës. Pavarësisht titullit të shfaqjes, Mbrojtja Siçiliane është stili i lojës së Harmonit.

Është gjithashtu ajo për të cilën njihet Borgov, gjë që theksohet nga Harmon. A nuk do të ishte e rrezikshme të përpiqesh të mposhtësh më të mirët në botë në lojën e tij?
Është gjithashtu ajo me të cilën ti ndihesh më rehat,” iu përgjigj Watss. “Ti duhet të luani gjithmonë lojën tënde, kurrë të tijën. Ti duhet të luash atë që është më e mira për ty.”
Kur luani lojën tuaj, njohuritë dhe përvoja juaj mund t’ju ofrojnë një pjesë të brendshme që askush tjetër nuk e ka.
Burimi: Entrepreneur
Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here