50% e njerëzve janë larguar nga puna për shkak të një menaxheri të keq – ja cilat janë 10 sjelljet e shefit që punëtorët i urrejnë më shumë

Është një shprehje e zakonshme që njerëzit largohen nga menaxherët, jo nga kompanitë. Shumë punonjës janë gjetur në këtë situatë në një moment: projektet janë tërheqëse dhe kolegët tuaj janë të mrekullueshëm, por marrëdhënia juaj me shefin ju lë të etur për orën 17:00.

Një studim i Gallup me më shumë se 7000 të rritur amerikanë zbuloi se 50% e njerëzve lënë një punë për t’u larguar nga menaxheri i tyre në mënyrë që të përmirësojnë jetën e tyre të përgjithshme në një moment të karrierës së tyre. I njëjti studim zbuloi se për shumicën e punëtorëve, menaxherët janë disi dritëshkurtër kur bëhet fjalë për zhvillimin e pikave të forta të punonjësve të tyre, ofrimin e reagimeve të qëndrueshme dhe vendosjen e qëllimeve të qarta të performancës.

burrat
grate
Por punëtorët gjithashtu shpesh merren me sjellje shumë më toksike nga shefat e tyre sesa ato tre çështje – dhe kur kjo ndodh, i dërgon ata të vrapojnë në vendet e punës menjëherë.

Pra, cilat sjellje të menaxherëve provokojnë më shumë zemërimin e punonjësve?

Mëkati kardinal, sipas vartësve të tyre, është trajtimi preferencial. Kjo është sipas një sondazhi me më shumë se 800 punonjës të kryer nga Signs.com, një kompani që krijon sinjalistikë dhe materiale prezantimi të personalizuara. Ndërsa 82% e burrave e konsideronin këtë zakon të papranueshëm, gratë u ofenduan më shumë, me 92% që e përmendnin (ka gjasa sepse ato më shpesh përjetojnë diskriminim të fshehtë dhe të qartë në punë që i mban ato jashtë qarqeve të tilla të privilegjuara).

Punëtorët gjithashtu ishin të prirur të linin bullizmin në oborrin e shkollës. Shefat që bënin kërcënime joformale për shkarkimin e punonjësve u konsideruan po aq të këqij sa ata që përzgjodhën trajtimin preferencial nga burrat, me 82% që thanë se ky zakon ishte i papranueshëm. Pak më shumë gra, 84%, u pajtuan.

Shefat që abuzojnë me pozitën e tyre për të fituar shpërblime monetare ose seksuale janë gjithashtu thellësisht të papëlqyer. Pothuajse 80% e burrave dhe 85% e grave nuk e miratonin faktin që menaxherët të përdornin llogaritë e shpenzimeve të kompanisë për të paguar shpenzimet personale që nuk janë të lidhura me punën.

Më shumë se 80% e burrave dhe grave mendonin se çdo përparim romantik i bërë nga një menaxher ndaj kolegëve ishte i papranueshëm – ndoshta një shenjë se lëvizjet si #MeToo po i bëjnë të gjithë punëtorët të reflektojnë se si dinamika e fuqisë në vendin e punës mund të ndikojë në sjelljen e keqe seksuale.

Ndoshta pak tronditëse, megjithatë, ishte se gratë ende i vlerësonin përparimet romantike të shefave më të pranueshme se sjelljet e tjera, të tilla si përmendja e performancës së dobët të punës së një punonjësi para kolegëve të tjerë të tyre ose marrja e meritave për punën e të tjerëve.

Menaxhimi i kohës ishte një fushë tjetër problematike për menaxherët. Ata me orare të ngjeshur ose që janë të prirur për të tejkaluar oraret e caktuara të takimeve mund të dëshirojnë të ndërtojnë një dhomë shtesë lëvizëse. Tre të katërtat e burrave dhe 81% e grave kundërshtonin që shefat e tyre të anulonin takimet me një njoftim të shkurtër, dhe vonesa e përgjithshme shqetësoi 77% të burrave dhe 79% të grave, ndoshta sepse zakone të tilla sinjalizojnë se koha dhe kontributi i punonjësve nuk janë prioritete.

Sjelljet pak më pak fyese kishin të bënin me zgjedhjet e bëra zakonisht nga menaxherët jashtë orarit të punës, si higjiena e tyre e përgjithshme dhe përdorimi i alkoolit.

Burimi: CNBC
Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here