Air Canada blen avionë elektrikë

Air Canda sapo ka porositur një flotë prej 30 avionësh hibridë-elektrikë për pasagjerë nga kompania suedeze Heart Aircrafts.
Këta avionë do të hyjnë në shërbim në vitin 2028 dhe shënojnë një hap përpara në mbrojtjen e klimës.
Avionët do të kenë pavarësi 200 km me emetime zero dhe do të mbajnë 30 pasagjerë në bord. Deri në 400-500 km do të mund të ndihmohen nga një gjenerator në bord.

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here