Aksionet e Shopify “zhyten” 15% mes pushimeve nga puna

Aksionet e Shopify ranë deri në 16% në të njëjtën ditë që platforma e tregtisë elektronike njoftoi se do të shkurtojë rreth 10% të forcës së saj punëtore, ose 1,000 punëtorë, deri në fund të së martës.

Ndryshimet u shpjeguan në një email drejtuar punonjësve nga CEO Tobias Lütke.

Kur goditi pandemia, kërkesa për Shopify “u ngrit në qiell“, shkroi ai.

Ne vëmë bast se përzierja e kanaleve – pjesa e dollarëve që udhëtojnë përmes tregtisë elektronike në vend të shitjes me pakicë fizike – do të kërcejë përgjithmonë përpara me 5 apo edhe 10 vjet,” vazhdoi ai. “Tani është e qartë se basti nuk u shpagua.”

Përfundimisht, vendosja e këtij basti ishte thirrja ime për të bërë dhe e bëra gabim. Tani, ne duhet të përshtatemi. Si pasojë, ne duhet t’i themi lamtumirë disa prej jush sot dhe më vjen shumë keq për këtë,” shtoi Lütke.

Pushimet nga puna do të ndikojnë në rolet në rekrutim, mbështetje dhe shitje. Lütke sinjalizoi gjithashtu se rolet e tepërta të specializuara dhe të dyfishta do të eliminohen.

Shopify, i cili ndihmon tregtarët të krijojnë dhe të kenë praninë e tregtisë elektronike, është kompania më e fundit e lidhur me teknologjinë që njofton pushimet nga puna ose ngrirjen e punësimit.

Aksionet e Shopify janë ulur 77% nga viti në ditë. Kompania është vendosur të raportojë rezultatet tremujore të mërkurën. Aksionet u fundosën në fillim të majit pas një humbjeje të fitimeve të tremujorit të parë ndërsa pandemia u zbeh.

Më 29 qershor, kompania përfundoi një ndarje të aksioneve 10 për 1 në një bazë të rregulluar. Lëvizja shpesh synon të tërheqë më shumë interes nga investitorët me pakicë dhe tregu i opsioneve. Tesla dhe Apple panë rritje të aksioneve të tyre kur bënë ndarje të ngjashme të aksioneve në vitin 2020. Aksionet e Shopify ranë në ditën e parë të tregtimit në bazë të rregulluar të ndarjes.

Burimi: Yahoo Finance
Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here