Anulimet e EasyJet dhe British Airways bllokojnë udhëtimet e Pashkëve

EasyJet anuloi më shumë se 200 fluturime gjatë fundjavës, me ndërprerje që priten të zgjasin gjatë gjithë kësaj jave. Kjo pasi British Airways anuloi 115 fluturime për dhe nga Heathrow këtë mëngjes, duke lënë disa pasagjerë të bllokuar mes kaosit të udhëtimit në disa nga aeroportet më të mëdha të Britanisë.
EasyJet fajësoi problemet që vijnë nga nivelet e larta të sëmundjes midis punonjësve për shkak të Covid, me të paktën 222 udhëtime të ndërprera që nga e premtja.
Deklarata thoshte se kishte bërë përpjekje për të kompensuar mungesat e stafit duke “përcaktuar” ekuipazhin shtesë të gatishmërisë në fundjavë, por u detyrua të bënte “anulime të tjera për të dielën dhe të hënën”.

Gjithsej 62 fluturime të planifikuara për të hënën janë tërhequr, shumica e të cilave u njoftuan të shtunën pak orë përpara embarkimit të pasagjerëve.

Pasagjerët janë ankuar për radhë të gjata në aeroportin Heathrow për shkak të mungesës së stafit dhe kontrolleve shtesë për Covid, ndërsa British Airways gjithashtu është i tronditur nga problemet me IT-në javën e kaluar.
Disa pushues raportuan se kishin ngecur jashtë vendit pa asnjë shpjegim apo rrugë alternative për në shtëpi të ofruar nga linja ajrore.

Pasagjerët mbetën të mbërthyer në radhë të gjata në aeroportin Heathrow të dielën në mëngjes, ndërsa festimet e Pashkëve kishin nisur.

Aeroporti ia atribuoi mbingarkesën kontrolleve të Covid të kërkuara nga vendet e destinacioneve dhe “vëllimeve të larta të pasagjerëve”.

Por kishte gjithashtu raporte për mungesa të stafit dhe probleme me pikat e kontrollit të pasaportave elektronike, ndërsa udhëtarët u drejtuan në mediat sociale për të shprehur zhgënjimet e tyre.

Udhëtarë të tjerë thanë se disa nga portat elektronike automatike, nuk funksiononin siç duhet, e cila më vonë u konfirmua edhe nga aeroporti i Heathrow, por sipas tyre radhët nuk e tejkalonin “gjatësinë standarde”.

Burimi: The Telegraph
Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here