Automjeti i parë elektrik i Ferrarit kushton mbi 500 mijë dollarë

Prodhuesi italian i makinave luksoze Ferrari ka vendosur të prodhojë automjetin e tij të parë elektrik (EV), me një çmim të raportuar që tejkalon 500,000 dollarë.

Sipas një burimi të njohur me këtë çështje, Ferrari planifikon të hapë një fabrikë të re të dedikuar për prodhimin e këtij modeli EV, duke rritur potencialisht prodhimin e kompanisë deri në një të tretën. Kjo lëvizje strategjike përputhet me planin e Ferrarit për të lançuar EV në fund të vitit 2025, pavarësisht kërkesës së ngadaltë dhe rënies së çmimeve në sektorin e tregut masiv të EV, duke treguar besimin e prodhuesit të automjeteve në tregun elastik të luksit.

Çmimi bazë i pritshëm prej të paktën $535,000 nuk përfshin veçori shtesë dhe opsione personalizimi, të cilat mund të rrisin çmimin përfundimtar të shitjes me 15%-20%. Kjo pikë çmimi është dukshëm më e lartë se çmimi mesatar i shitjes për automjetet Ferrari në tremujorin e parë të këtij viti, i cili ishte rreth 376,000 dollarë, dhe gjithashtu tejkalon ofertat rivale të automjeteve luksoze.

Ferrari planifikon të inaugurojë fabrikën e re të premten në Maranello, vendlindja e tij në Italinë veriore. Sapo të funksionojë, fabrika pritet të rrisë kapacitetin e prodhimit të Ferrarit në rreth 20,000 automjete në vit, nga 14,000 makina të dorëzuara vitin e kaluar.

Megjithëse rritja e prodhimit mund të rrezikojë të zbehë ekskluzivitetin e Ferrarit, marka është zgjeruar me sukses më parë me lançimin e Purosangue SUV në 2022, duke demonstruar aftësinë e saj për të lëvizur përtej makinave sportive tradicionale me dy vende.

Ka kërkesë në rritje për Ferrari dhe ata kanë hapësirë ​​për të përmbushur një pjesë të saj pa kompromentuar ekskluzivitetin,” tha Fabio Caldato, nmenaxher portofoli në AcomA SGR, i cili zotëron aksionet e Ferrarit. Ai vuri në dukje se listat e pritjes për disa modele Ferrari mund të kalojnë dy vjet, duke shtuar, “Lista nuk po shkurtohet më dhe të qenit në listën e pritjes është një simbol statusi në vetvete.

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here