Shtatë shenjat alarmante që tregojnë se ju jeni një narcisist

Një psikolog ka identifikuar shtatë shenja alarmante që ju ose dikush që ju intereson mund të jetë një narcisist – dhe të dhënat mund të qëndrojnë në mënyrën se si ata dërgojnë mesazhe.

Dr. Kerry McAvoy, i specializuar për të ndihmuar viktimat e abuzimit, thekson këto flamuj kryesorë të kuq, të cilët mund të tregojnë tipare narcisiste.

1. Presin përgjigje të menjëhershme
Narcistët shpesh kërkojnë përgjigje të menjëhershme për tekstet e tyre, duke mos marrë parasysh kohën ose rrethanat tuaja. Vonesat në përgjigje mund të provokojnë acarimin e tyre, duke çuar në mesazhe manipuluese si: “Duhet të flas me ty tani” ose “Çfarë po bën që nuk mund të përgjigjesh?

2. Dërgimi masiv i teksteve sentimentale
Narcistët mund të shpërndajnë të njëjtin mesazh sentimental në kontakte të shumta, duke përfshirë të dashurit dhe miqtë e kaluar, për të tërhequr vëmendjen dhe admirimin e gjerë.

3. Lidhja e tepërt me telefonin e tyre
Narcistët priren të jenë të pandashëm nga telefonat e tyre, duke kërkuar akses të menjëhershëm në tekste, pëlqime në mediat sociale dhe komente. Kjo nevojë e vazhdueshme për vërtetim i mban ata të ngjitur me pajisjet e tyre.

4. Përgjigjet e vonuara në tekstet tuaja
Ndërsa ata presin përgjigje të menjëhershme nga ju, narcisistët shpesh marrin kohën e tyre për t’u përgjigjur. Kjo vonesë mund të zgjasë minuta, orë apo edhe ditë, duke shërbyer si një taktikë për të ruajtur kontrollin dhe dominimin në marrëdhënie.

5. Dërgimi i hershëm i teksteve të qarta
Narcistët mund të dërgojnë mesazhe ose foto eksplicite seksuale në fillim të një marrëdhënieje, duke kërkuar emocione dhe duke shmangur refuzimin seksual në të ardhmen. Kjo sjellje drejtohet nga vetëkënaqësia dhe kërkimi i vëmendjes.

6. Mesazhe jo të plota, që shkaktojnë ankth
Narcistët mund të dërgojnë tekste të shkurtra dhe të paqarta që ju bëjnë të ndiheni të shqetësuar dhe të pasigurt për marrëdhënien. Shembujt përfshijnë mesazhe si, “Dje ishte argëtuese. Edhe pse kam një dhimbje koke tani. Faleminderit.

7. Media sentimentale përsëritëse
Narcistët shpesh dërgojnë të njëjtat foto, këngë ose video për të mbajtur veten në mendjen tuaj dhe për t’u siguruar që të mbeteni të lidhur emocionalisht. Ky kujtesë e vazhdueshme shërben për të vërtetuar rëndësinë e tyre për ju.

Kuptimi i këtyre shenjave mund t’ju ndihmojë të identifikoni sjelljen e mundshme narcisiste te vetja juaj ose të tjerët. Njohja e këtyre tipareve është thelbësore për të mbajtur marrëdhënie të shëndetshme dhe për të ruajtur mirëqenien tuaj mendore.

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here