Bizneset e restoranteve me shumë gjasa nuk do të “shërohen” kurrë nga Covid

Industria e restoranteve ka të ngjarë të mos kthehet kurrë në gjendjen e saj para pandemisë, sipas Shoqatës Kombëtare të Restoranteve në Amerikë.

Grupi tregtar thotë se viti 2022 do të jetë “normalja e re” për këtë sektor pasi po përpiqet të rimëkëmbet dhe konkurrenca për punëtorët mbetet intensive, sipas raportit të shoqatës për vitin 2022 të Industrisë së Restoranteve, i cili u publikua të martën.

“Restorantet dhe klientët e tyre e kanë gjetur veten në një situatë që konsiderohet si “normalja e re”. Duke pasur parasysh teknologjinë emergjente, ndryshimin e sjelljes së konsumatorëve dhe preferencat e ngrënies, si dhe sfidat e jashtëzakonshme të dy viteve të fundit, industria nuk ka gjasa të kthehet plotësisht në gjendjen e saj para pandemisë,” tha Hudson Riehle, nënkryetar i Grupit të Kërkimit dhe Njohurive. në Shoqatën Kombëtare të Restoranteve.

Grupi parashikon se shitjet do të vazhdojnë të rriten, duke parashikuar shitjet këtë vit prej 898 miliardë dollarësh, nga 864 miliardë dollarë në 2019. Megjithatë, vetëm 1 në 4 pronarë restorantesh beson se restoranti i tyre do të jetë më fitimprurës këtë vit se viti që lamë pas.

Rekrutimi dhe mbajtja e biznesit janë çështjet kryesore. 7 në 10 menaxherë restorantesh thonë se nuk kanë punonjës të mjaftueshëm dhe rreth 50% thonë se kjo do të jetë një sfidë kryesore këtë vit.

Disa restorante po i drejtohen teknologjisë për të lehtësuar mungesën e personelit. 38% e të rriturve thonë se këtë vit do të ndiheshin mirë edhe nëse do të shërbeheshin nga një robot në restorant.

Punësimi është vetëm një nga problemet me të cilin po përballen restorantet. 90% e pronarëve të restoranteve thonë se rritja e kostove ka të ngjarë të vazhdojë deri në vitin 2022 dhe 96% e tyre nuk besojnë se problemet e zinxhirit të furnizimit do të rregullohen këtë vit.

Puna nga shtëpia ndryshoi lojën për industrinë e restoranteve. 54% e punonjësve që kanë punuar nga shtëpia thonë se dalin për darkë më rrallë se sa para pandemisë, ndërsa sipas raportit, 47% e tyre thonë të njëjtën gjë për drekën.

Burimi: CNN Business

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here