Braktisi djalin 9 vjeç duke e lënë të jetonte vetëm, dënohet nëna

Në një rast shqetësues, një nënë franceze është dënuar me 18 muaj për braktisjen e djalit të saj 9-vjeçar, duke e lënë atë të jetojë vetëm nga viti 2020 deri në vitin 2022. E identifikuar si Alexandra, 39 vjeç, nga gazeta franceze Charente Libre, incidenti tronditës u raportua nga BFMTV.

Gjatë kësaj periudhe braktisjeje, djaloshi thuhet se mbijetoi me ëmbëlsira dhe mallra të konservuara, shpesh duke duruar kushte jetese pa ngrohje ose energji elektrike në qytetin e Nersac, siç deklaroi kryebashkiaku lokal. Ndërkohë nëna banonte me partnerin disa kilometra më tutje dhe e vizitonte herë pas here djalin.

Pavarësisht nga rrethanat sfiduese, djali në mënyrë të jashtëzakonshme vazhdoi të ndiqte shkollën dhe mbajti performancë të mirë akademike.

Alarmi u ngrit kur kryetarja e Nersac, Barbara Couturier, u takua me nënën në maj 2022. Nëna përmendi problemet financiare dhe kryebashkiaku siguroi kupona ushqimore. Megjithatë, dyshimet u ngritën kur nëna zgjodhi produkte ushqimore të përpunuara. Banorët informuan kryebashkiakun për një fëmijë që jetonte vetëm, duke e shtyrë atë të kontaktonte si policinë lokale ashtu edhe atë kombëtare.

Sipas Charente Libre, 12 muaj nga dënimi i nënës u pezulluan dhe ajo do të vuajë gjashtë muajt e mbetur nën izolim në shtëpi. Djali tani është nën kujdesin e shërbimeve sociale, duke i siguruar mirëqenien e tij pas kësaj periudhe shqetësuese neglizhence.

 

 

 

 

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here