Drejtoresha e re e Chanel nuk është nga fusha e modës

Shtëpia franceze e modës Chanel ka patur mungesë prej pesë në drejtimin e saj, dhe tani ka zgjedhur drejtoreshën e re Leena Nair, një ish-ekzekutive nga Unilever kompania e madhe e produkteve konsumatore.

Kjo zgjedhje e papritur ka tronditur shumë të zëra brendshëm të industrisë, pasi Nair konsiderohet si dikush pa përvojë në modë.

Megjithatë, Nair ka krijuar një reputacion të shkëlqyer për veten gjatë mandatit të saj 30-vjeçar në Unilever – së fundmi si shefe e burimeve njerëzore dhe anëtare e komitetit ekzekutiv të kompanisë, duke mbikëqyrur mbi 150,000 punonjës.

Nën mbikëqyrjen e saj, Unilever jo vetëm që arriti barazinë gjinore në menaxhimin global, por u angazhua për të ngritur pagat në të gjithë zinxhirin e furnizimit. Nair e nisi karrierën si praktikante nga prodhimi në fabrikë dhe ngjiti rangjet brenda kompanisë, do të thotë shumë për angazhimin e saj personalisht.

Nair shërben gjithashtu si anëtare bordi jo-ekzekutiv në British Telecom dhe më parë ka shërbyer si drejtore jo-ekzekutiv e departamentit të biznesit, energjisë dhe strategjisë industriale të qeverisë britanike.

Grupi tha se ajo do të bashkohet në fund të janarit dhe do të jetë e vendosur me zyrë në Londër. Grupi i modës shtoi se emërimet e reja do të siguronin “suksesin afatgjatë të saj si një kompani private”.

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here