Jack Ma: Udhëheqësit me inteligjencë më të lartë emocionale nxisin suksesin e kompanisë

Ka më shumë se kaq…
Balancimi i 3Q-ve të lidershipit është mënyra se si gratë lidere prodhojnë rezultate më të mira.

Në një botë ku suksesi shpesh barazohet me pasurinë dhe fuqinë, sipërmarrësi miliarder Jack Ma ofron një perspektivë freskuese njerëzore. Në një intervistë, Ma theksoi 3 llojet e ndryshme të inteligjencës dhe mënyrën se si një qasje e ekuilibruar është më e mira. Sipas Ma, EQ (koeficienti emocional), IQ (koeficienti i inteligjencës) dhe LQ (koeficienti i dashurisë) janë ato që liderët dhe organizatat kanë nevojë për të pasur sukses.

Nëse një person dëshiron të jetë i suksesshëm, duhet të ketë një EQ të lartë”, thotë Ma, “Dhe nëse nuk dëshiron të humbësh shpejt, duhet të kesh IQ të lartë, dhe nëse dëshiron të jesh i respektuar, duhet të kesh të lartë LQ – koeficientin e dashurisë.”

Gratë dhe burrat udhëheqës dhe 3 Q-të
Jack Ma vazhdon të thotë se, mesatarisht, ka dallime gjinore në stilin e udhëheqjes dhe (pa)aftësinë për të balancuar 3 Q-të. “Shumë burra kanë një IQ të lartë, por një EQ të ulët dhe një LQ shumë të vogël. Gratë në ekuilibër, ato janë më të mirat.

Ne dimë gjithçka për rëndësinë e EQ në vendin e punës. Kumbari i Inteligjencës Emocionale Daniel Goleman ka argumentuar, pa mungesë të provave empirike mbështetëse, se individët me EQ të lartë kanë më shumë gjasa të demonstrojnë aftësi superiore drejtuese, të mbajnë marrëdhënie më të shëndetshme dhe të përballojnë në mënyrë efektive stresin dhe fatkeqësinë. Por dy të tjerat janë gjithashtu të nevojshme për sukses optimal.

Suksesi organizativ poshtë linjës
Argumenti qëndron më pas se vullneti i grave udhëheqëse për të balancuar të gjitha llojet e kompetencave të lidershipit prodhon rezultate më të mira për veten, njerëzit e tyre dhe bizneset e tyre. Shumë prova sugjerojnë me të vërtetë se kompanitë me një përfaqësim më të lartë të grave në pozicione drejtuese priren të tejkalojnë konkurrentët e tyre për sa i përket kthimit financiar dhe performancës së tregut të aksioneve.

Gratë udhëheqëse drejtojnë performancën (IQ), ato kanë sukses në ekipet e tyre (EQ) dhe ato janë të mirë respektuara (LQ). Në hulumtimin tonë, ne shohim se 55% e grave shihen nga njerëzit e tyre si duke arritur ekuilibrin optimal krahasuar me vetëm 27% të burrave. Njerëzit që punojnë nën udhëheqëse gra përjetojnë më pak mosangazhim dhe djegie neuronesh të punonjësve. Ne zbuluam se duke nxitur punonjës dhe ekipe më të angazhuara, gratë udhëheqëse i kursejnë organizatave të tyre 1.43 milion dollarë për çdo 1000 punonjës.

Siç thotë Ma në fund të intervistës, “Nëse dëshironi që kompania juaj të jetë e suksesshme, nëse dëshironi që kompania juaj të funksionojë me mençuri dhe kujdes, atëherë gratë lidere janë më të mirat“.
Burimi: inc.com
Përktheu dhe përshtati: mendimi.al
Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here